Prins Harry in het eerste deel van de documentaire ‘Harry & Meghan’: “Ik wilde mijn relatie beschermen tegen de druk” Beeld ANP
Prins Harry in het eerste deel van de documentaire ‘Harry & Meghan’: “Ik wilde mijn relatie beschermen tegen de druk”Beeld ANP

Royals

Prins Harry in het eerste deel van de documentaire ‘Harry & Meghan’: “Ik wilde mijn relatie beschermen tegen de druk”

Veel mensen gingen er vanuit dat er in de documentaire van prins Harry en Meghan Markle vooral zou worden uitgehaald naar het Britse koningshuis, maar dat lijkt vooralsnog niet het geval. In de eerste afleveringen van Harry & Meghan die vandaag zijn verschenen, gaat het vooral over de ‘uitbuiting en omkoping in de media’, een probleem dat prins Harry wil blootleggen.

Erandi GodinezANP

In de serie, waarvan volgende week donderdag het vervolg online komt, praten de prins en zijn vrouw Meghan onder meer over de redenen voor hun stap terug binnen het Britse koningshuis. Een belangrijke motivatie is, zoals prins Harry al vaker vertelde, de enorme media-aandacht.

Vanaf het begin ongemakkelijk

Harry zegt dat hij daar al op jonge leeftijd erg veel moeite mee had. “Ik werd door de paparazzi gedwongen te lachen. Daar voelde ik me vanaf het begin al ongemakkelijk bij”, zegt hij. “Ik weet nog dat ik dacht: hoe kan ik ooit iemand vinden die bereid en in staat is om alle bagage te kunnen dragen die erbij hoort als je met mij samen bent?”

Gezin beschermen

Dit is dan ook de reden dat de twee probeerden hun relatie zo lang mogelijk privé te houden. “Ik dacht: de enige manier om ervoor te zorgen dat dit standhoudt, is het zo lang mogelijk geheimhouden.” Toen het nieuws uiteindelijk toch naar buiten kwam, hadden ze veel last van de roddelpers. “Ik had het gevoel dat ik mijn familie moest beschermen, zeker na wat er is gebeurd met mijn moeder”, zegt Harry, doelend op het auto-ongeluk waarbij prinses Diana tijdens een achtervolging door paparazzi om het leven kwam.

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden