Prins William en prins Harry Beeld Getty Images
Prins William en prins HarryBeeld Getty Images

Prins Harry: “Mijn vader en broer vergeven me nóóit als ik deze informatie deel”

Wie denkt dat prins Harry letterlijk zijn boekje te buiten is gegaan met zijn biografie Spare (Reserve) heeft het mis. Het boek laat het Britse koningshuis met 400 pagina’s aan inside informatie weliswaar op zijn grondvesten schudden, maar eigenlijk zou het dubbel zo dik zijn. Veel verhalen hebben de officiële druk niet gehaald om vooral koning Charles en prins William te sparen, aldus de hertog van Sussex in gesprek met The Telegraph.

Renée MulckhuijseGetty Images

In een interview met de Britse krant vertelt de prins en kersverse auteur dat koning Charles en prins William hem ‘nooit zouden vergeven’ als de verhalen openbaar worden. Of we de rest van het verhaal te lezen krijgen, is dus de vraag.

Prins Harry over gevoelige informatie in zijn boek

“Het hadden twee boeken kunnen zijn”, vertelt de prins verder over het boek. “Het was moeilijk om dingen te schrappen.” Nu vraag je je misschien terecht af wát prins Harry niet vertelt om zijn gebrouilleerde band met zijn familie niet permanent te verwoesten.

Met verschillende passages over zowel Charles, Camilla, William en Kate (het nazi-kostuum, weet je nog?) heeft Harry een royaal aantal schepen achter zich verbrand. “Er zijn enkele dingen gebeurd, vooral tussen mijn broer en mij, en tot op zekere hoogte tussen mijn vader en mij, waarvan ik gewoon niet wil dat de wereld het weet.”

Dít zijn de grootste onthullingen uit prins Harry’s boek ‘Spare’ tot nu toe

Vernieuwde versie

Daardoor is de vernieuwde, definitieve versie netter dan de eerste versie die Harry op papier zette. Bovendien is hij van mening dat hij zijn boek ‘moest’ uitbrengen, omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor zijn neefjes George en Louis en zijn nichtje Charlotte, de kinderen van prins William en prinses Catherine.

“Ik weet dat in ieder geval een van die kinderen ook zo zal eindigen als ik. De reserve”, aldus Harry. “En dat doet me pijn. Het baart me zorgen.” Prins William is daar echter niet van gediend. “Hij heeft heel duidelijk gemaakt dat zijn kinderen niet mijn verantwoordelijkheid zijn.”

Toch vindt Harry het noodzakelijk om dingen ‘recht te zetten’. “Dit gaat niet over het neerhalen van de monarchie. Ik wil ze redden van zichzelf. Ik weet dat mensen me hierom gaan haten.”

Reserve

In het boek Reserve, dat dinsdag verscheen, doet Harry zijn verhaal. Hij vertelt onder meer over de ingewikkelde band met zijn vader Charles en zijn broer William. Ook vertelt hij over zijn relatie met Meghan, het overlijden van zijn moeder Diana, zijn diensttijd in Afghanistan en hoe hij ooit op een veldje naast een Britse pub zijn maagdelijkheid verloor.

Is koning Charles III wel écht de vader van prins Harry? Een pijnlijke vraag, die alles te maken heeft met de affaire van prinses Diana met de rossige James Hewitt. Royalty-expert Rick Evers vertelt je er alles over.

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden