?nUfE4mL Beeld BrunoPress
?nUfE4mLBeeld BrunoPress

Prins Harry onthult hartbrekende details over Meghan Markle

In de nieuwe documentaireserie The me you can’t see van Oprah Winfrey onthulde prins Harry een aantal hartbrekende details over zijn vrouw Meghan Markle. Zo vertelt hij over haar suïcidale gedachtes en de beschuldigingen over pesterijen in Buckingham Palace.

RedactieBrunoPress

In een artikel dat The Times eerder dit jaar publiceerde, verklaarden een aantal oud-medewerkers van het paleis dat een van hun collega’s een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William. Meghan zou namelijk ervoor hebben gezorgd dat twee assistenten hun spullen pakten. Ook zou ze een derde medewerker gepest hebben.

Hartverscheurend

Harry vertelt aan Oprah wat die beschuldigingen voor verwoestend effect hadden op Meghan. “Ik werd midden in de nacht wakker nadat ik Meghan hoorde huilen. Ze huilde in haar kussen, omdat ze me niet wakker wilde maken. Het was hartverscheurend. Ik hield haar vast, we praatten en ze huilde”, vertelt Harry.

Zelfmoordgedachtes

Ook deed hij een boekje open over de zelfmoordgedachtes waar Meghan mee kampte toen ze zwanger was van hun zoon Archie. “Meghan handelde niet naar haar gedachtes voor mij. Ze wilde niet dat ik nog een belangrijke vrouw in mijn leven zou verliezen en een baby.” Daar voegt hij aan toe: “Het engste voor haar was dat ze helemaal helder kon nadenken. Meghan was niet gek, had geen medicatie en dronk geen alcohol. Ze was nuchter en volkomen gezond, maar de stilte van de nacht maakten deze gedachten in haar wakker.”

Medelijden en boosheid

Meghan vertelde aan Harry dat ze dacht aan zelfmoord, vlak voordat ze een liefdadigheidsevenement zouden bijwonen in de Royal Albert Hall in Londen. “Ik schaam mezelf een beetje voor de manier waarop ik ermee ben omgegaan. We hadden verantwoordelijkheden en plichten. Na een snelle knuffel moesten we ons omkleden en daarna door naar de Royal Albert Hall. Voor de camera’s moesten we doen of alles in orde was. Er was geen optie om te zeggen: ‘Weet je wat? Vanavond gaan we niet’. Want stel je voor welke verhalen dan rondgaan. Ik had medelijden met haar, maar was ook boos op mezelf dat we vastzaten.”

Vrij

Inmiddels maken Harry en Meghan het goed. De twee wonen in de Verenigde Staten en hun leven daar ziet er heel anders uit. “Ik kan mijn hoofd optillen. Mijn schouders hangen lager en die van haar ook. Ik kan rondlopen en me iets vrijer voelen. Ik kan Archie achterop de fiets nemen. Die kans zou ik in Engeland nooit hebben gehad”, vertelde Harry eerder in de podcast Armchair Expert.

Worstel jij zelf ook met zelfmoordgedachten of ken je iemand in je omgeving? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113.

Schattig, Megan Markle en prins Harry hebben lol:

Bron: Justjared, Buzzfeednews. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden