Prins Harry: “Prins William viel mij fysiek aan tijdens ruzie over Meghan” Beeld Getty Images
Prins Harry: “Prins William viel mij fysiek aan tijdens ruzie over Meghan”Beeld Getty Images

Royals

Prins Harry: “Prins William viel mij fysiek aan tijdens ruzie over Meghan”

De Britse prins Harry (38) doet in zijn autobiografie Spare een heftige beschuldiging aan het adres van zijn broer prins William (40). Volgens The Guardian, die al beschikt over een exemplaar van het boek, schrijft Harry dat een ruzie met zijn broer in 2019 uitliep op fysiek geweld. De ruzie zou over Meghan Markle (41), de vrouw van Harry, zijn gegaan

Erandi GodinezGetty Images

Het boek van Harry komt pas volgende week uit, maar The Guardian heeft nu al inzage in het boek.

“Vel schuurpapier”

Tijdens de ruzie zou William hebben gezegd dat hij Meghan ‘lastig’, ‘onbeleefd’ en een ‘vel schuurpapier’ vond. Harry zei hierop dat zijn broer ‘het mediaverhaal papegaaide’, waarna de ruzie fysiek flink uit de hand zou zijn gelopen. William zou Harry hebben uitgescholden, hem bij de kraag hebben gegrepen – waardoor Harry’s kettinkje brak – en tegen de vloer hebben gewerkt.

“Zei dat hij moest opdonderen”

“Ik landde op de bak van de hond die onder mijn rug brak en de stukken sneden in me. Zo lag ik daar een moment, verdoofd, toen krabbelde ik overeind en zei dat hij moest opdonderen”, aldus Harry. William zou vervolgens zijn weggelopen omdat Harry weigerde om terug te vechten.

Uitspraak koning Charles

Harry spaart ook zijn vader niet in het boek. Zo is de titel Spare een verwijzing naar het gezegde ‘the heir and a spare’ in aristocratische kringen, wat inhoudt dat de eerste zoon de erfgenaam is en de tweede een ‘reserve’. Het gevoel de reserve te zijn zou volgens The Guardian ook de rode draad zijn van de autobiografie. Zo vertelt Harry dat zijn vader, de huidige koning Charles, bij de geboorte van zijn tweede zoon tegen zijn vrouw prinses Diana zou hebben gezegd: “Fantastisch! Nu heb je me an heir and a spare gegeven – mijn werk zit erop.”

Bron: The Guardian

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden