Prins Harry reageert op geruchten over zijn ‘echte’ vader. Beeld GettyImages/BrunoPress
Prins Harry reageert op geruchten over zijn ‘echte’ vader.Beeld GettyImages/BrunoPress

Prins Harry reageert op geruchten over zijn ‘echte’ vader

Al tientallen jaren doen geruchten de ronde over de biologische vader van prins Harry. Veel mensen denken dat niet Charles, maar James Hewitt zijn ‘echte’ vader is. Harry reageert voor het eerst op de geruchten.

Faye BosGettyImages/BrunoPress

De rossige majoor James Hewitt was prinses Diana’s voormalige minnaar. In zijn - al veelbesproken - memoires Spare laat prins Harry zich voor het eerst uit over de geruchten.

Misplaatste grap

De geruchten begonnen volgens Harry in het koningshuis zelf. Charles zou een misplaatste grap hebben gemaakt over zijn vaderschap. ‘Mijn vader hield ervan verhalen te vertellen en dit was een van zijn beste’, schrijft hij in zijn boek. Zo zou Charles hebben gezegd: “Wie weet of ik de echte prins van Wales ben? Of zelfs je echte vader? Misschien is je echte vader in Broadmoor, lieve jongen!” Harry vond het allesbehalve grappig.

Rood haar en sadisme

‘Eén oorzaak van dit gerucht was majoor Hewitts vlammend rode haar. Een andere oorzaak was sadisme’, schrijft de prins. ‘Lezers van roddelbladen waren opgetogen over het idee dat het jongste kind van prins Charles niet van hem was. Ze kregen geen genoeg van deze ‘grap’. Misschien gaf het hen een beter gevoel om te denken dat het leven van een jonge prins lachwekkend was.’

Tekst gaat verder onder de foto

Majoor James Hewitt zou volgens geruchten de 'echte' vader van prins Harry zijn. Beeld Getty Images
Majoor James Hewitt zou volgens geruchten de 'echte' vader van prins Harry zijn.Beeld Getty Images

De waarheid

Voor eens en voor altijd zet hij daarna recht dat hij werkelijk van koninklijke bloede is. ‘Het maakt blijkbaar niet uit dat mijn moeder majoor Hewitt pas lang na mijn geboorte ontmoette. Het verhaal was gewoon te mooi om te laten vallen.’

Harry’s boek Spare is nu verkrijgbaar. Eerder werd al bekend dat hij hierin een aantal opvallende uitspraken doet over zijn familieleden.

Bron: Elle UK

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden