Queen Elizabeth neemt afscheid van Buckingham Palace Beeld WireImage
Queen Elizabeth neemt afscheid van Buckingham PalaceBeeld WireImage

Queen Elizabeth neemt afscheid van Buckingham Palace

De 95-jarige koningin Elizabeth is waarschijnlijk al zo’n twee jaar niet in Buckingham Palace geweest. Dat heeft te maken met de pandemie. Ze neemt nu officieel afscheid van haar huis en werkplek.

Leila GraveWireImage

Door de pandemie besloot Elizabeth te vertrekken naar Windsor Castle, zo’n 20 kilometer ten westen van Londen. De koningin gaat daar nu permanent wonen en werken.

Koningin Elizabeth verhuist

Buckingham Palace was het officiële hoofdkwartier en de woning van de vorstin, maar Elizabeth was altijd al liever in Windsor. Dat is ook de plek waar prins Philip, de echtgenoot van Elizabeth overleed in april 2021.

Langst zittende vorst

Het besluit om Buckingham Palace officieel te verlaten komt enkele maanden voor de viering van het jubileum van Elizabeth. 70 jaar geleden werd ze koningin van het Verenigd Koninkrijk en ze is van plan dat te doen tot aan haar dood.

Ze is inmiddels de langst zittende monarch in de Britse geschiedenis. In juni staan er festiviteiten gepland om haar platinum jubileum te vieren.

De verwachting is dat koning Charles en koningin-gemalin Camilla de volgende bewoners van Buckingham Palace zullen zijn. Maar wel pas na het overlijden van Elizabeth.

Bron: RTL Nieuws

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden