null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Volgens traditie: dít paard kreeg Charles cadeau

De Britse royals zijn niet alleen dol op honden, maar ook op paarden. Dat de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) een lange traditie om een paard te schenken aan het koninklijk huis voortzet, is goed nieuws voor koning Charles.

Suzanna TimmerGetty Images

Deze week kreeg Charles - eveneens een groot paardenliefhebber - de 7-jarige zwarte merrie Noble cadeau. Het dier kwam vanuit Canada aan bij de koninklijke stallen van Windsor. Buckingham Palace plaatste zaterdag een tweet om Noble voor te stellen aan het publiek. Charles is “verheugd” om het paard te zien.

Kalm en krachtig

Het koninklijk paleis meldt ook dat Noble “de goede hoogte heeft en een krachtig en kalm paard” is. “Daarvoor is het een zeer geschikt paard voor de koning.”

Lange traditie

De RCMP, ook wel bekend als de ‘mounties’, is de bereden politie van Canada. De eenheid was in 1953 al aanwezig bij de kroning van koningin Elizabeth. De lange traditie van het schenken van paarden aan de Britse royals gaat terug tot 1969, toen de RCMP de vorstin het gitzwarte paard Burmese schonk. Het zou later haar favoriete paard worden. Op Birmees reed ze 18 jaar lang tijdens Trooping The Colour, de jaarlijkse ceremonie ter ere van haar verjaardag.

In de loop van haar regeerperiode kreeg Elizabeth acht paarden van de ‘mounties’.

Camilla nam racepaarden Elizabeth over

Na het overlijden van Elizabeth nam Camilla haar racepaarden over. Ook de vrouw van Charles heeft altijd een grote passie voor paarden gehad.

Camilla’s kroon tijdens de kroning op 6 mei is gelinkt aan een Nederlandse man. Hoe dat zit, zie je in deze video:

Bron: Global News

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden