Voor dit bizarre bedrag wordt de kinderfiets van prinses Diana verkocht Beeld Tim Graham Photo Library via Get
Voor dit bizarre bedrag wordt de kinderfiets van prinses Diana verkochtBeeld Tim Graham Photo Library via Get

Voor dít bizarre bedrag wordt de kinderfiets van prinses Diana geveild

De rode kinderfiets die prinses Diana als meisje veel gebruikte, wordt binnenkort geveild. Naar verwachting zal het fietsje een schrikbarend bedrag opleveren.

Koninklijke koopjes

In de jaren zeventig werd het fietsje volop door Diana gebruikt. Ze fietste met veel plezier rond het landgoed in Althorp, Northamptonshire waar ze met haar familie woonde.

Museumstuk

Later werd het fietsje verkocht aan Maudie Pendrey, de huishoudster van het gezin, voor 20 pond. Maudie bewaarde het fietsje haar hele leven als aandenken. Toen ze in 2006 overleed, ging het fietsje naar haar zoon. Hij koos ervoor om ‘m tentoon te stellen in het House On The Hill Toy Museum in Stansted.

Schrikbarend bedrag

Het rode fietsje schijnt nog in zeer goede staat te zijn. Binnenkort wordt-ie geveild. Naar verwachting zal dat maar liefst tussen de 20.000 en 30.000 pond opleveren. Wow!

Kerstkaart

De gelukkige bieder krijgt niet alleen de kinderfiets, dat volgens het veilinghuis een ‘uitzonderlijk stuk royalty-memorabilia’ is, maar ook een handgeschreven kerstkaart van prinses Diana aan huishoudster Maudie Pendrey. Deze kaart komt uit het jaar 1994 en er prijkt een foto van Diana en haar twee zoons op.

Zó zou prinses Diana er nu uit hebben gezien

Bron: Linda.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden