Zó reageren Harry en Meghan op uitzetting Frogmore Cottage door Charles Beeld Pacific Press/LightRocket via Ge
Zó reageren Harry en Meghan op uitzetting Frogmore Cottage door CharlesBeeld Pacific Press/LightRocket via Ge

Zó reageren Harry en Meghan op uitzetting Frogmore Cottage door Charles

Harry en Meghan kregen in 2018 een markant huwelijkscadeau van wijlen koningin Elizabeth: Frogmore Cottage, een huisje op haar landgoed. Maar koning Charles besloot dit cadeau onlangs terug te nemen. Hoe reageerden de Sussexjes daarop?

Faye BosPacific Press/LightRocket via Ge

Meghan en Harry woonden na hun trouwdag zo’n zes maanden in Frogmore Cottage en verbouwden de woning voor maar liefst 2,4 miljoen pond. Deze kosten werden destijds met belastinggeld betaald. Toen het stel na een half jaar besloot de koninklijke familie te verlaten en naar de Verenigde Staten te verhuizen, betaalden ze de verbouwkosten terug aan de Britse overheid.

Uit huis gezet

De woning bleef nog wel in hun bezit. Hoewel Harry en Meghan het verhuurden aan prinses Eugenie en haar gezin, bleef het stulpje wel hun uitvalsbasis bij bezoeken aan het Verenigd Koninkrijk. Tot koning Charles onlangs besloot het cadeau van zijn moeder in te trekken.

Hij zette Harry en Meghan formeel uit de woning en liet het klaarmaken voor de intrek van zijn broer, de beruchte prins Andrew, en diens ex-vrouw Fergie, die ondanks hun scheiding in 1992 nog steeds samenwonen.

Verbijsterd

Volgens Omid Scobie, een van de auteurs van de biografie Finding Freedom, van Harry en Meghan uit 2020, is het stel enorm verbaasd over de actie van Charles. “Het is nieuws, vertellen bronnen mij, dat Harry en Meghan verbijstert”, schrijft hij op Yahoo.

Gevolgen

Hoewel Charles eerder enthousiast reageerde op het voorstel om Harry terug te halen naar Engeland en hij gewoon van plan zou zijn Harry en Meghan uit te nodigen voor zijn kroning in mei, lijkt het nu nog maar de vraag of dat gaat gebeuren en of Harry en Meghan wel willen komen. Frogmore Cottage was hun nog enige officiële verblijf in Windsor.

Bron: Beaumonde

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden