Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

De Dag Nadat - ik werd betast op een feest

Hier kun je lezen hoe het verderging met Marie (50), nadat zij betast werd op een feest een vriend. Haar man Rogier had het gezien en werd boos – op haar. 

Marie: “De woensdag na het feest ga ik hardlopen met een vriendin die ook op het feest was, zij en haar man zijn goed bevriend met Diederick en zijn vrouw. Ze begint meteen over het feest en zegt dat iedereen bij haar op het schoolplein het had over afgelopen zaterdag. Wat blijkt: Diederick heeft niet alleen mij betast, hij heeft zich zeker nog bij zes andere vrouwen misdragen. Van een van hen heeft hij de bloes uit haar broek getrokken en uitgebreid aan haar borsten gezeten, een andere vrouw heeft hij meegetrokken naar een tafel waar hij haar op haar rug op legde en boven op haar ging liggen, een andere vrouw heeft hij in haar kruis gegrepen… Dit is zo not done, dat de man van mijn hardloopvriendin heeft besloten om Diederick erop op aan te spreken.

Advertentie

Realisatie
“Als ik ’s avonds Rogier weer zie, vertel ik hem wat de andere vrouwen is overkomen, en dat ook zij zich niet hebben verweerd. Omdat ze te verbijsterd waren, net als ik. Omdat je geen scène gaat maken over het gedrag van de gastheer. Pas dan begint het bij Rogier te dagen dat vrouwen blijkbaar niet weten wat ze moeten doen als hen zoiets bizars overkomt.”

Zwart gat in geheugen
“Wanneer Diederick wordt geconfronteerd met zijn gedrag, is hij verbijsterd. Het blijkt dat hij antidepressiva gebruikt waarbij hij geen druppel alcohol mag drinken, maar dat heeft hij die avond wel gedaan. En veel ook. Hij kan zich er niets, maar dan ook niets van herinneren. Hij schaamt zich diep en vraagt aan wie hij allemaal heeft gezeten. Daarna belt hij al zijn slachtoffers om zijn excuses aan te bieden. Ook ik krijg een telefoontje en ik waardeer het dat hij zijn excuses maakt.”

Verwaterd
“We hebben elkaar sindsdien alweer vaak gezien. Maar terwijl we elkaar vroeger altijd uitgebreid spraken, laten we het nu bij ‘hoi’ en we lopen weer door.”

Dochter waarschuwen
“Wat er is gebeurd, heb ik uitgebreid met mijn dochter besproken. Dat dit soort dingen je áltijd kunnen overkomen, en dat je daar dus geestelijk op voorbereid moet zijn. Dat je dit niet moet toelaten, nooit. Als je er vooraf over nadenkt en weet dat je die vreselijke handen weg kunt slaan, dóe je dat vervolgens ook. In elk geval is de kans groter, dat wordt bevestigd door onderzoek. Ik hoop in elk geval dat meer moeders dit verhaal bespreken met hun dochters, zodat zij wél weten wat ze moeten doen als hen zoiets overkomt.”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Interview: Christien Jansen. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien