Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

De Dag Nadat - ik op mijn 40e moeder werd

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Lucia beviel van haar eerste kind. Zij en haar man wilden eerst geen kinderen, daarna duurde het 4 jaar voordat ze eindelijk zwanger raakte. 

Lucia: “Myrthe is nu 11 maanden, ze is een vrolijke baby én een supermooi meisje. Dat vindt natuurlijk elke moeder van haar kind, maar zij is echt een plaatje! Ik vind het moederschap fantastisch. Ik ben iemands held, dat is heel bijzonder om te ervaren. Ik ben verslaafd aan mijn eigen kind, ik ben helemaal verliefd op haar.”

Advertentie

Dwangmatig
“In Myrthes eerste maand was ik enorm bang dat ik iets verkeerd zou doen. Dat ik haar bijvoorbeeld zou laten vallen of dat ik haar pijn zou doen. Elk halfuur ging ik bij haar kijken als ze sliep. Mijn man werd er gek van. Nog steeds ben ik een bezorgde moeder, maar ik ben nu wel wat minder dwangmatig bezig dan in het begin.”

Een laatste keer
“We gaan dit najaar nog één ivf-poging doen, het kan nog net. Ivf mag tot en met 40 jaar en ik word aan het einde van het jaar 41. Het is dus nu of nooit. De artsen hebben goede hoop dat het lukt, en ik vind het ook zeker de moeite van het proberen waard. Ik ben nu een stuk relaxter dan de vorige keer. Als het lukt zou het heel mooi zijn, zo niet: we hebben de hoofdprijs al te pakken!”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Lieneke van der Fluit. Beeld: iStock 

Zo ziet deze week (20 t/m 26 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien