Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

De Dag Nadat - ik mijn eigen bedrijf startte

Hier kun je lezen hoe het verder ging nadat Larinda (58) na haar ontslag besloot om een eigen bedrijf in styling te beginnen. “Mijn ontslag bleek een keerpunt in mijn leven.”

“Het is nu een half jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijf KleurTalent gestart ben en daar ben ik nog elke dag blij om. Soms hoor ik mensen die jonger zijn dan ik zeggen: “Ik moet nog 10 jaar werken, dan mag ik weg.” Vreselijk vind ik dat, dat ze nu al hun tijd aan het uitzitten zijn. Tegen die mensen zou ik willen zeggen: ga iets doen wat je écht leuk vindt. Zit je in een baan of situatie die niet bevalt, luister dan altijd naar je gevoel. Ga daar nooit aan voorbij, geef het maar de tijd en onderzoek het. Ik ben blij dat ik dat zelf heb gedaan, hoe diep het dal ook was waar ik doorheen moest.”

Advertentie

Keerpunt 
“Dat ik nu ook anderen kan helpen met het ontdekken van hun drijfveren en talenten, is een groot cadeau. Ik kan niet zeggen dat ik mijn oude werkgever dankbaar ben – daarvoor hebben ze me te respectloos en onfatsoenlijk behandeld – maar mijn ontslag bleek wel een keerpunt in mijn leven. Ik hoop met mijn bedrijf nog heel veel mensen te kunnen helpen. Als ik aan de toekomst denk, zie ik wel voor me dat ik mensen in dienst neem die ik zelf opleid. Om zo uiteindelijk nog meer voor anderen te kunnen betekenen.”

1

BEKIJK OOK: Stelling: kinderen en een fulltime baan, gaat dat samen? Deze vrouwen geven hun ongezouten mening.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Interview: Krista Izelaar. Beeld: iStock 

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien