Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

De Dag Nadat - Mijn man achter het stuur in slaap viel

Hier kun je lezen hoe het verder ging met Helena (60) nadat haar partner in slaap viel achter het stuur en hierdoor een ongeluk veroorzaakte. Ze waren op dat moment onderweg naar hun vakantiebestemming. 

Helena: “De dag waarop het ongeluk gebeurde, was ik heel pragmatisch en koelbloedig, de emoties en nervositeit kwamen later. Dan werd ik bijvoorbeeld zwetend wakker ’s nachts. En vooral in de auto had ik last van mijn zenuwen. Arnold is een heel goede chauffeur en het is nog nooit eerder gebeurd dat hij tijdens het autorijden in slaap viel. Natuurlijk gebeurt het een enkele keer dat we ’s avonds zitten te knikkebollen voor de tv maar tijdens het rijden, nee, dat echt nooit. Daarom heeft hij al snel na het ongeluk via internet een apparaatje gekocht waarbij er een alarm afgaat zodra je hoofd naar beneden knikt. Vroeger reden we weleens hele nachten door en ook toen gebeurde er nooit iets: als Arnold voelde dat hij te slaperig was, dan ging hij aan de kant. Vandaar ook dat ik er niet erg alert op was dat dit kon gebeuren.”

Advertentie

Nieuwe caravan 
“Inmiddels hebben we een nieuwe auto, daar heb ik gister voor het eerst zelf in gereden en dat ging eigenlijk prima. Toen ik eenmaal was ingestapt, was er niets meer aan de hand. Arnold is zelfs alweer naar caravans aan het kijken en wie weet komt er ooit weer een caravan. Maar nu moet ik er nog niet aan denken.
Al met al merk ik dat ik nog steeds behoorlijk emotioneel ben van wat er gebeurd is, ik heb het nog niet verwerkt.”

Rust 
“Wat ik wel mooi vind aan dit hele verhaal, is dat ik me zo omringd heb gevoeld door mijn dierbaren. Dat gaf zo veel steun en kracht. Zoals ik daar thuis zat, die avond van het ongeluk: met hen om me heen, is het precies goed. Op dit moment leef ik ook zo. Heel rustig, eenvoudig. De simpele dingen, die koester ik. Ik heb nog steeds weinig behoeften aan anderen, alleen dat kleine kringetje om me heen van familie en beste vrienden. Laat mij maar in de tuin werken, laat mij maar een lekker stuk fietsen, daar voel ik me nu prettig bij.”

Een nieuwe kans 
“Ik denk dat niets voor niets gebeurt; heb het gevoel dat ik een nieuwe kans krijg. Wat ga ik maken van de rest van mijn leven? Ik wil niet meer zo druk zijn. Ik móet het rustiger aan doen, anders gaat het weer mis. En als ik dat zelf niet doe, dan gebeurt het niet. Dat ik nu minder afspraken heb, bevalt me heel goed. Het is helder: ik moet beter luisteren naar mezelf.”

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Interview: Christien Jansen. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien