null Beeld

Ben ik nu echt zo’n clichévrouw die goede seks met liefde verwart?

Tessel (51) is 11 jaar gescheiden en heeft 2 volwassen dochters, Julie en Doris. Hoewel ze de afgelopen jaren een paar relaties heeft gehad, is ze nooit meer aan iemand blijven hangen. Waar is die grote liefde voor de rest van haar leven?

Weer terug uit New York moet ik eigenlijk hard werken, maar in plaats daarvan bekijk ik de Facebookpagina’s van Neil en zijn vrouw Jenny – een dun ding met een knap, maar ontevreden gezicht – en googel eindeloos hun namen. Ik ontdek onder andere dat ze een buitenhuis hebben op Long Island. Dat Jenny veel aan liefdadigheid doet. Dat de kinderen op een privéschool zitten. Ik voel me net een verlopen detective, wat moet ik met die informatie?
Elke ochtend als ik wakker word, grijp ik meteen naar mijn mobiel, in de hoop dat Neil heeft geappt, wat zelden het geval is.
Na een paar weken dringt het tot me door: hoe stomend de seks ook was, dit was een avontuurtje. Ik spreek mezelf toe: maak er een mooi verhaal van, maar zet hem uit je hoofd. Hoe heette die film ook alweer? Juist. He’s just not that into you. Ik realiseer me dat ik verliefd ben. En boos, en ook beschaamd – ben ik nu echt zo’n clichévrouwtje dat goede seks met liefde verwart? Dan herinner ik me opeens ook dat ik onveilig heb gevreeën. Het bloed stijgt naar mijn hoofd. Ik kan mezelf wel slaan: hoe is het mogelijk dat ik met de eerste de beste aantrekkelijke man naar bed ga van wiens verdere escapades ik totaal niks weet, zonder aan safe seks te denken?
Gegeneerd vraag ik mijn huisarts om een soatest. Hij vraagt of ik de man in kwestie ken en of ik weet of hij seksueel erg actief is. Schaapachtig en blozend als een puber vertel ik dat het gaat om een vreemdeling uit New York, en dat ik niks van hem weet. De dokter kijkt nieuwsgierig. “Nou, ik hoop dat je plezier hebt gehad, maar laten we voor de zekerheid die test maar doen.”
Ik heb me zelden zo’n sukkel gevoeld. Wat zal de huisarts wel niet van me denken? Mijn beste vriendin Saskia spreekt me streng toe. “Nu houd je op. Het gaat die man helemaal niks aan, het is jóuw leven. Al duik je elke week op een andere vent, daar heeft hij niks mee te maken en daar mag hij niks van vinden. Anders zoek je maar een andere dokter.” Een week later belt hij met de uitslag: “Niks aan de hand.” Dan moet hij lachen: “Het was in elk geval een nette vreemdeling.” Ik besluit het Neil-hoofdstuk te sluiten. Diezelfde avond gooi ik mijn Tinder weer open. Hallo mannen van Nederland, ik ben er weer!

Meer van Tessels Tinder-avonturen vind je hier

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden