null Beeld Koen Laureij (portret) en Sanne Motza (interieur)
Beeld Koen Laureij (portret) en Sanne Motza (interieur)

Bloei, Nieuwersluis

Omdat er in Nederland zó veel leuke restaurants en cafés zijn maken we een toer door het land. Deze week schuiven we aan bij Inge van der Ven van Bloei, het restaurant van Buitenplaats Flora Batava.

Wat maakt jullie restaurant zo bijzonder?

“Allereerst de plek in een rijksmonument aan de Vecht. Er zijn niet zo veel buitenplaatsen aan de Vecht open voor publiek. In de keuken van Bloei werken we met regionale seizoensingrediënten. Pure smaken en stijlvolle eenvoud is wat onze gerechten kenmerkt.”

Wat mogen gasten echt niet missen als ze komen eten?

“Gekaramelliseerde ananas met dragon en yoghurtijs. Dit dessert hebben wij ontwikkeld als eerbetoon aan de oprichtster van de buitenplaats, Agnes Block. Zij was de eerste Nederlandse botanicus die het lukte een vruchtdragende ananasplant te kweken.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden