null Beeld

...de bios, een expo of een festival

null Beeld

…DE BIOS
Mijn beste vriendin Anne Frank

De joodse Hannah Goslar en Anne Frank zijn hartsvriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen de twee elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee vriendinnen in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin Anne te helpen.

null Beeld

…EEN EXPO
Maison Amsterdam

Vanaf 18 september verandert De Nieuwe Kerk in Amsterdam in een modehuis tijdens Maison Amsterdam. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van 250 jaar mode in de hoofdstad. Bezoekers lopen door verschillende tijden, langs plekken als de Dam, de Zeedijk en het Vondelpark. Zo wordt het uitgaansleven belicht vanaf de roaring twenties en komen de extravagante stijlen (en modetrends) van Club RoXY en discotheek iT weer tot leven.
nieuwekerk.nl

null Beeld Derrick Ofosu Boateng, Courtesy of 193 Gallery
Beeld Derrick Ofosu Boateng, Courtesy of 193 Gallery

…EEN FESTIVAL
Unseen

Een van de meest toonaangevende fotofestivals ter wereld, waar zowel nationale als internationale topgaleries aan deelnemen. Flatland Gallery toont er onder meer werk van Valérie Belin en bij Ron Mandos is werk te zien van Erwin Olaf. Het festivalonderdeel Past/Present is nieuw. Dit betreft een presentatie van vintage fotografie van vóór 2000. Van 9 t/m 16 september op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek.
unseenamsterdam.com

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden