recepten

BORRELPLANK voor de vegetarische gasten

null Beeld Jan Luijk
Beeld Jan Luijk

Voor wie niet te lang in de keuken wil staan maar wél indruk wil maken op gasten heb ik ultrakorte recepten, tips en ideetjes, met groots resultaat. We maken drie hele borreltafels vol, dus voor ieder wat wils. Proost! Liefs, Yvette

null Beeld

Kant-en-klare hummus met oregano, paprikapoeder & olijfolie

null Beeld

Geroosterde paprika-fetadip met groentechips

Net zo lekker met (groente)chips als met brood.

Voor 6 personen:
1 pot (zo’n 300 g) gegrilde paprika op olie, uitgelekt (vang de olie op)
• 100 g feta • rasp en sap van ½ onbespoten citroen
• 1 zak (zo’n 100 g) groentechips

Bereiden: 5 min.
Kcal: 180 p.p.

Pureer met een staafmixer in een hoge beker de paprika met de feta, 1 tl citroenrasp, 1 el citroensap, en wat van de olie. Voeg 1 el water toe om het mengsel iets te verdunnen. Breng op smaak met peper. Serveer de dip met groentechips of knapperig brood.

null Beeld

Bol burrata met geroosterde korianderzaadjes & sinaasappel

Burrata is een Italiaanse verse kaas, gemaakt van mozzarella en room. Zo’n bol burrata is best nattig, dus serveer er genoeg brood bij om al die heerlijke room op te deppen.

Voor 4 personen:
1 (bloed)sinaasappel, schil en boven- en onderkant eraf, in de breedte in dunne plakken
• scheutje lekkere olijfolie
• ½ el korianderzaad, kort geroosterd in een droge koekenpan
• 1 bol burrata
• zoutvlokken, bijvoorbeeld van Maldon
• geroosterd brood, voor erbij

Bereiden: 10 min.
Kcal: 150 p.p. (zonder brood)

Verdeel de plakken sinaasappel over een klein bordje. Besprenkel met lekkere olijfolie en bestrooi met de helft van de korianderzaadjes. Leg de bol burrata erop. Bestrooi met de rest van de korianderzaadjes en wat zoutvlokken. Maak af met nog een scheutje olie en geef er geroosterd brood bij.

null Beeld

Mascarpone-truffelpizza met rucola

Wat roeren, smeren en bakken en binnen een kwartier staat er zo’n gezellig pizzaatje op de borreltafel.

Voor 8 stukjes:
• 1 rol vers flammkuchendeeg (van Tante Fanny bijvoorbeeld, 260 g)
• 250 g mascarpone
• 1 el truffeltapenade
• rucola
• lekkere olijfolie

Bereiden: 10 min.
Kcal: 140 per stukje

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Roer de mascarpone los met de truffeltapenade en besmeer het deeg ermee. Bak 10-15 minuten in het midden van de oven. Verdeel voor het serveren de rucola erover en druppel er nog wat olie overheen.

null Beeld

Smoky maple-paprikanoten

Maak noten helemaal naar eigen smaak, want een eigen notenmix maken is zeker niet moeilijk. In plaats van amandelen kun je ook andere notensoorten gebruiken.

Voor 8 personen:
• 2 el neutraal smakende olie, zoals zonnebloem-, pinda- of koolzaadolie
• 1 tl gerookte paprikapoeder zoet
• 250 g bruine amandelen
• 1 el ahornsiroop
• zoutvlokken, bijvoorbeeld van Maldon

Bereiden: 10 min.
Kcal: 160 p.p.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de amandelen met de paprikapoeder omscheppend een minuut of 5. Giet de ahornsiroop erbij en laat nog 30 seconden borrelen. Breng de noten verder op smaak met zoutvlokken.

  • Fotografie: Dana Romina (ass.). Styling: Annemieke Paarlberg. Bereiding: Oscar de Lint. Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. M.m.v.: de Bijenkorf, Dille & Kamille, HKliving, Marjoke de Heer, Sjakies

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden