null Beeld

...de bios, een festival of een expo

null Beeld

...DE BIOS
Pourris gâtés

Pourris gâtés is goed Frans voor verwende nesten. De drie volwassen kinderen van een rijke zakenman doen niets met hun leven, behalve het geld van hun vader uitgeven. Die is het feestvieren op zijn kosten zat en besluit zijn kinderen een les te leren. Hij zet een politie-inval in scène en vertelt zijn kinderen dat ze blut zijn. Er moet gewerkt worden of ze draaien de bak in. Dat levert een aantal hilarische sollicitaties op.
Vanaf 14 oktober in de bioscoop

null Beeld

...EEN FESTIVAL
Tij Festival

Kunnen we samen het tij keren? Het Dordrechtse Tij Festival gelooft van wel en organiseert een tiendaagse explosie van verhalen, licht en fantasie die het publiek aanzet tot nadenken over het klimaat en het stijgende water. Er is een belevingswandeling door de stad uitgezet. Met lichtprojecties en kunstwerken wordt klimaatverandering letterlijk zichtbaar.
Gratis te bezoeken van 15 t/m 24 oktober, tijfestival.nl

null Beeld

...EEN EXPO
Windows van Caroline Walker

Op haar bijna fotografische doeken registreert de Schotse kunstenaar Caroline Walker het dagelijks leven van vrouwen in haar omgeving. Met een feilloos gevoel voor licht en kleur zoomt ze in op vluchtige momenten. Van haar eigen dochtertje in de woonkamer tot een schoonmaker in een anonieme hotelsuite: taferelen waar de toeschouwer naar kijkt via doorkijkjes of weerspiegelingen.
T/m 28 november in KM21 in Den Haag, kunstmuseum.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden