null Beeld

Restaurant Omke Jan in Woudsend

Omdat er in Nederland zó veel leuke restaurants en cafés zijn, maken we een tour door het land. Deze week schuiven we aan bij Jan Bles en Nienke de Boer van Omke Jan in het Friese Woudsend.

Wat maakt Omke Jan bijzonder?

“Het is behalve een moderne herberg vooral een bourgondische ontmoetingsplek. We werken samen met boeren, tuinders en vissers uit de omgeving. Het seizoen bepaalt wat de boeren leveren en dat is wat wij op tafel zetten. En we hebben een heerlijk terras aan het water!”

Wat is het favoriete gerecht op de kaart?

“Het meest gekozen gerecht van de lunchkaart is ons broodje pulled beef. Het is op turf gerookte rundernek van het Frysk Black Angus-rund met een huis-gemaakte barbecuesaus van op turf gerookte groenten. Dat alles geserveerd op een briochebroodje met een frisse koolsla.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden