PREMIUMrecept

Broodje biefburger met pittige mayo & knapperige groenten

null Beeld Rene Mesman
Beeld Rene Mesman

Een burger met álles erop en eraan. Geen fan van radijs? Ga voor een toefje alfalfa of een paar ringen rode ui.

Ans de VreeRene Mesman

Voor 4 personen:

• 600 g biefstuktartaar of grof gemalen mager rundvlees
• 1 sjalot, fijngesnipperd
• 2 el gehakte verse ­peterselie + de blaadjes van 2 takjes voor garnering
• 1 el kappertjes, goed uitgelekt en fijngehakt
• 1 eierdooier
• zout en peper
• 1 el magere mayonaise
• 2 el Griekse ­yoghurt 0%
• 1 tl gehakte rode Spaanse ­peper, zaad verwijderd
• 8 radijsjes, in dunne plakjes
• 1 lente-uitje, in dunne sliertjes of ringetjes
• ½ gele paprika, in dunne plakjes
• 1 tl limoensap
• ½ el plantaardige olie
• 4 volkoren burgerbroodjes
• enkele blaadjes botersla.

Extra nodig: barbecue of grillpan.

Bereidingstijd: 20 min + 1 uur wachttijd. Kcal.: 343 kcal p.p

Meng het vlees met de sjalot, 2 el gehakte peterselie, kappertjes en eierdooier in een kom en breng op smaak met zout en peper. Zet 1 uur in de koelkast. Roer de mayonaise, Griekse yoghurt en de gehakte peper tot een pittige mayo. Hussel de radijs, het lente-uitje en de paprika met het limoensap en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het vlees in vier burgers. Verhit de barbecue of grillpan tot zeer heet. Bestrijk de burgers met olie en bak ca. 3 min. aan elke kant tot ze bijna gaar zijn. Snijd de burgerbroodjes open en gril kort op het snijvlak. Besmeer met de pittige mayo, verdeel de sla erover, leg er een burger op en top af met de knapperige groenten. Plaats de bovenkant van het broodje erop en serveer direct.

Styling: Hanna van de Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden