De mooiste brief Beeld Getty Images/Image Source
De mooiste briefBeeld Getty Images/Image Source

PREMIUM

De mooiste brief: “Na alles wat we samen hebben meegemaakt, zijn wij maatjes voor het leven”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week schrijft Belinda Inhulsen over een mooie vriendschap.

Belinda InhulsenGetty Images/Image Source

Een van mijn bijzondere vriendschappen is die met Toos, een krasse dame van 80-plus met een hart van goud. Ik leerde haar zo’n zes jaar geleden kennen toen ik huishoudelijke klusjes voor haar ging doen. Al snel kreeg ze te maken met allerlei lichamelijke ongemakken. Haar familie woont niet om de hoek, dus ik schakelde de huisarts en andere hulptroepen in.

Inmiddels heb ik de verantwoordelijkheid aan de familie overgedragen, maar ik heb Toos nooit helemaal losgelaten. Ook nu niet, nu ze is verhuisd naar een verzorgingshuis in de buurt van haar geliefde familie. Na alles wat we samen hebben meegemaakt, zijn wij maatjes voor het leven. Ik hou van haar om wie zij is en hoop dat zij nog een tijdje mag genieten van het leven. Ik ga haar binnenkort opzoeken om weer als vanouds te kletsen en te lachen, ook al moet ik reizen met heel wat boemeltreinen en bussen.

Belinda Inhulsen

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden