null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUMeditorial

Hilmar: “De enige plek waar mijn discipline écht ver te zoeken is, dat is de keuken”

Hilmar Mulder

In haar voorwoord vertelt hoofdredacteur Hilmar Mulder elke week wat haar opvalt in het magazine.

Meestal word ik wakker vóór de wekker gaat. Ik eet sinds jaar en dag bij voorkeur hetzelfde ontbijt. Ik heb nog nooit zonder benzine langs de weg gestaan. En ik sta zelden rood. Is dat genoeg bewijslast om mezelf gedisciplineerd te noemen? Ik vind van wel, maar manlief vindt me eerder een controlfreak. Zonder veel moeite ben ik een matige drinker, heb ik het roken al jaren geleden afgezworen en haal ik - weer of geen weer - altijd die 8000 stappen per dag. Toegegeven, de aanwezigheid van hond Jimi is daar debet aan. Zelfs sporten staat niet op de zwarte lijst, al moet ik me er wel toe zetten. Daarna duurt het even om erin in te komen. Als het dan een tijdje best goed gaat met mijn fysieke activiteiten dan... euh... tja, stop ik er weer mee.

De enige plek waar mijn discipline écht ver te zoeken is, dat is de keuken. Of het aanrecht nu vol staat met boodschappen die nog moeten worden opgeruimd, de afwas van hele dag in de gootsteen is opgestapeld of de restanten van een zelfgemaakt soepje en de staafmixer er nog liggen: ik begin gewoon met koken. Dit tot afgrijzen van mijn man, die niet kan begrijpen hoe een goed georganiseerd mens in zo’n bende kan functioneren. Dus gaat hij tussen mijn gekokkerel door de hele keuken opruimen.

Dat bedoel ik: wat de een discipline noemt, noemt de ander controledwang. Hier lees je alles over het trainen van je wilskracht.

null Beeld

Hilmar Mulder is hoofdredacteur van Libelle. Ze is getrouwd en heeft twee zonen en een hond.

Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen | Styling: ­Maartje van den Broek | Haar en Make-up: Manous Nelemans

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden