null Beeld

PREMIUM

“Ik heb ontdekt dat mijn getrouwde buurman op een dating-app zit”

Chanan Foppen

Ingrid (48): “Sinds kort woont er een stel met jonge­ ­kinderen naast me. Ik ken ze nog niet zo goed, daarom is het extra ongemakkelijk dat ik mijn buurman laatst ­tegenkwam op een dating-app. Ik weet niet of zijn vrouw dit weet. Zal ik er iets over zeggen?”

Laten rusten

“Leef en laat leven! Je schrijft zelf al, je kent ze niet, je weet niet hoe ze in hun relatie staan. Soms hebben mensen een vrije relatie of is het gewoon spanning... Als je hen beter kent en je blijft nieuwsgierig, zou je er terloops naar kunnen vragen. Wil of durf je dat niet, laat het dan gewoon rusten.”
Johanna

Zelf bedenken

“De buurman kan zelf toch ook wel ­bedenken dat hij wordt gezien door mensen die hem kennen. Ik zou toch mijn mond houden, ze zijn geen boezemvrienden van wie je weet hoe ze denken over monogamie binnen hun ­relatie.”
Sarah

In de gaten houden

“Het is nu misschien nog niet het goede moment om hier iets over te zeggen, maar je kunt wel in de gaten houden of hij actief blijft op de app. Als je hen beter kent, kun je er misschien later over beginnen. Ik zou het wel willen weten als mijn man op een dating-app zat.”
Karin

Niet mee bemoeien

“Als het nou om je beste ­vriendin ging, zou je nog kunnen overwegen om het te bespreken. In dit geval moet je je er gewoon niet mee bemoeien.”
Antje

Dit zegt de deskundige

“Als je je buren nog niet kent, is het niet aan jou om dit bespreekbaar te maken. Simpelweg omdat je niets weet van hun relatie en van hun onderlinge afspraken. In je vraag ga je ervan uit dat ze monogaam zijn, maar een relatie kan meerdere vormen hebben. Zo zijn er stellen die elkaar vrij laten om met anderen te daten. Misschien zit de buurvrouw ook wel op een dating-app! Houd het dus voor je, ook in de buurt. Want een roddel kan een ander enorm schaden, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.”
Kim Kromwijk-Lub, relatietherapeut, relatiepraktijkdekim.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden