PREMIUMrecept

Snel op tafel én lekker: Naan met kalkoen­burger & munt-raita

null Beeld Rene Mesman
Beeld Rene Mesman

Je hebt van die dagen dat je gewoon snel een lekkere maaltijd op tafel wil. Deze kalkoenburger met munt-raita is er zo eentje.

Ans de VreeRene Mesman

Wist je trouwens dat ‘naan’ ­Perzisch is voor brood? Als wij ‘naanbrood’ zeggen, is dat dus eigenlijk dubbelop.

Naan en kalkoenburger voor 4 personen:

• 2 el gehakte verse ­muntblaadjes
• 2 teentje knoflook, geperst
• 1 tl zeer fijn gehakte groene peper, zaad verwijderd
• 100 ml Griekse yoghurt 0%
• 500 g kalkoenfilet
• 2 sneetjes oud brood, zonder korst
• 1 tl verse gember, geraspt
• 1 tl komijnpoeder
• 1 tl korianderpoeder
• zout en peper
• ½ el plantaardige olie
• 4 kleine naanbroodjes
• 50 g gemengde sla.

Extra nodig: keukenmachine, eventueel grillpan.

Bereidingstijd: 30 min, Kcal.: 395 p.p.

Zo maak je naan kalkoenburger:

Roer de munt, 1 teentje geperste knoflook en peper door de Griekse yoghurt en zet de raita koel weg.

Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Week het brood kort in water, knijp goed uit, doe samen met de kalkoen in de keukenmachine en maal grof. Let op: een paar keer pulseren is genoeg, er moet wel structuur in blijven.

Meng vervolgens met de gember, het andere teentje geperste knoflook, de komijn en koriander. Breng op smaak met zout en peper.

Maak 4 burgers van dit mengsel. Verhit een grillpan of koekenpan tot zeer heet. B

estrijk de burgers met olie en bak 5 min. aan elke kant tot de burgers goed gaar zijn.

Bereid de naan volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vul de broodjes met de sla en de burger, schep er een flinke lepel raita op en dien meteen op.

Styling: Hanna van de Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden