null Beeld

PREMIUM

De leukste uitjes in Haarlem

Pal aan het Spaarne ligt Haarlem mooi te wezen, vol lieve straatjes en bijzondere winkeltjes. Maar er is ook een stadsstrand. Dus na het shoppen lekker met de voeten in het zand.

Charissa Macnack
null Beeld

Pluk me dan!

Aan de rand van de stad, langs het Spaarne, is een kleurrijk bloemenveld te vinden waar van juni tot oktober tussen zonsopkomst en -ondergang geplukt mag worden. Een boeket van de Plukweide kost € 9,-.
plukweide.nl

Bijzondere bios

De voormalige Koepelgevangenis is nu een bioscoop met 6 zalen: FilmKoepel. Het gebouw is nog steeds duizelingwekkend mooi met veel oorspronkelijke details. Drankjes en snacks van de bar mogen mee naar binnen.
Harmenjansweg 4, Haarlem

null Beeld

Voor jong & oud

Bij Stadsstrand de Oerkap, vlak bij het station, hebben ze een bonte verzameling stoeltjes en tafels, kleurige lichtjes en fijne muziek. Overdag rollen de kinderen door het zand, ’s avonds gaat de muziek aan en zijn volwassenen aan de beurt.
Harmenjansweg 95, Haarlem, oerkap.nl

Hofjes kijken

Haarlem telt meer dan twintig idyllische hofjes. Het is dus niet de stad met de meeste, maar volgens velen wel met de mooiste! Download de hofjeswandeling en bekijk ze in eigen tempo. Starten kan bij elk hofje.
haarlemsehofjes.nl/haarlemse-hofjes-wandeling

null Beeld

Halszaak

Frans Hals geldt als een van de belangrijkste Hollandse schilders. In het naar hem genoemde museum hangt een flinke verzameling werk van de Oude Meester zelf, maar er zijn ook schilderijen van anderen te zien, gepresenteerd op een eigentijdse manier.
franshalsmuseum.nl

Heerlijk Haarlem

Carlton Square Hotel**** ligt op loopafstand van het historisch centrum van Haarlem en vlak bij stadspark Haarlemmerhout. Bar & Kitchen Zocher serveert er lekkers van het seizoen, plus goede wijn en verse barista-koffie.

Het arrangement

• 2x overnachting • 2x uitgebreid ontbijtbuffet • 1x tweegangendiner • gratis plattegrond van Haarlem • gratis wifi

Info & reserveren

Prijs: v.a. € 132,- p.p. o.b.v. 2 personen in een standaardkamer. Boek nu hier of bel Voordeeluitjes: 0900-66 777 88. Let op: de prijs kan verschillen per aankomstdatum. Kijk online voor de volledige voorwaarden en de beste prijs voor uw gewenste periode. Geldig t/m 31 juli 2022 m.u.v. feestdagen. Vermelde prijzen zijn p.p., excl. administratiekosten (1-3 personen € 14,50, 4+ personen € 24,50 per boeking), stads- en toeristenbelasting. Prijs-, druk- en zetfouten voorbehouden.

Fotografie: Shutterstock, Getty Images, Bon Brocante. Bezoekers kijken naar Frans Hals. Alle Schuttersstukken in locatie Hof van het Frans Hals Museum, Haarlem. Foto: Mo Schalkx

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden