PREMIUMRecept
Orecchiette met basilicumolie en zelfgemaakte kipgehaktballetjes
Basilicumolie vermengd met het sap van de tomaatjes is een heerlijke pastasaus.
Voor 4 personen
Basilicumolie
• 15 g basilicum, de blaadjes
• 100 ml milde olijfolie
• 1 el appelciderazijn
• 1 teen knoflook
• Zeezout en versgemalen zwarte peper
Kipgehaktballetjes
• 350 g kipgehakt (kant-en-klaar of kipdijfilet gemalen tot gehakt in de keukenmachine)
• 1 rode ui, zeer fijn gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 groene jalapeño, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
• 2 el milde olijfolie
Verder nodig
• 600 g cherrytomaten, rode of een mix van rood en geel, gehalveerd
• 400 g orecchiette
Bereiden: 30 min. Kcal.: 650 p.p.
Pureer in een hoge beker of kom alle ingrediënten voor de basilicumolie met een staafmixer tot een gladde olie. Meng deze met de cherrytomaten en laat staan tot gebruik. Dit mag ook ruim van tevoren, ze mogen best wat langer marineren! Meng goed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, behalve de olijfolie, en vorm balletjes met natte handen (zodat ze niet gaan plakken) ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes in 7-9 min. gaar en bruin. Kook ondertussen de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar een scheutje kookvocht.
Meng de gemarineerde cherrytomaatjes met aanhangende olie door de hete pasta en voeg een scheutje kookvocht toe zodat een mooie saus ontstaat.
Schep de orecchiette met tomaatjes in een grote schaal en leg de gehaktballetjes erop.
Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Broste Copenhagen, Dille & Kamille, La Folie Antiek, Sissy-Boy Homeland, Van Manen aan Tafel