null Beeld Getty Images, Shutterstock, Stocksy
Beeld Getty Images, Shutterstock, Stocksy

PREMIUM

Libelle staat graag in de keuken en deelt met liefde keuken-, kook- en baktips. Van styling tot slimme lifehacks: aan tafel!

Diana ScheelGetty Images, Shutterstock, Stocksy
null Beeld

Citroenmarmelade

Was 5 biologische citroenen, schil met een dunschiller de schil eraf en snijd in dunne reepjes. Snijd de partjes citroen tussen de vliezen uit, vang het sap op. Doe schilletjes, vruchtvlees en sap met 100 ml water in een plastic bak en zet 12 uur in de koelkast. Breng het mengsel met 500 g geleisuiker aan de kook en laat 5 min. rustig koken tot de suiker is opgelost. Giet de marmelade in een schone weckpot, sluit af en laat ondersteboven afkoelen.

null Beeld

3x homemade ijs

  1. IJsjesmaker voor 2 € 3,99 (xenos.nl)
  2. IJsjesmaker voor 6 € 9,95 (casashops.com)
  3. IJsvorm met deksel € 7,50 (kookwinkel.nl)
null Beeld

Net als op Sicilië

In dit persoonlijk reisverslag van Jadis Schreuder, eigenares van thelemon-kitchen.nl en gek op citroenen, staan 65 authentieke recepten uit Sicilië. Met traditionele én nieuwe methodes om verspillingsvrij te koken.
The Lemon Kitchen Sicilië € 21,99 (Luitingh-Sijthoff)

null Beeld

Wereldreis

In Liemès Food District koken de chefs gerechten uit zeven verschillende keukens, van streetfood uit Vietnam tot Spaanse tapas, van Marokkaans tot Italiaans. Een culinaire wereldreis, aan tafel geserveerd op een prachtige plek:The Wall in Utrecht.
liemes.nl

null Beeld

Sauswijzer

Hoe grover de pasta, hoe dikker de saus moet zijn. Gebruik farfalle, fusili of cannelloni bij een dikke saus, spaghetti of linguine bij een dunne saus en tagliatelle of pappardelle bij een stevige saus met veel groente. Kies bij ravioli een dunne saus, omdat deze pasta al gevuld is.

null Beeld

Krokante kip met kokos

Voor 4 personen:
900 g kipfilet
• 180 g broodkruimels/paneermeel
• 180 g kokosrasp
• 65 g bloem
• zout & peper
• 125 ml kokosmelk

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de kipfilet in stukken van 150 g. Doe de broodkruimels en kokosrasp in 1 schaal, doe de bloem met wat peper en zout in 1 schaal en de kokosmelk in 1 schaal. Wentel de kip door de bloem en dan door de kokosmelk, laat uitlekken. Haal dan door het kruim met kokos en druk aan. Leg de kip op de bakplaat en bak 20 min. in de oven.

Productie: Diana Scheel. | Fotografie: Getty Images, Shutterstock, Stocksy

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden