PREMIUMslank weekmenu

Dinsdag: snelle Avocadosalade met pruim en tomaat

null Beeld

Gewoon een beetje lief zijn voor jezelf met een week lang lekkere én light nazomergerechten. Van hazelnootrisotto tot visstoof, van avocadosalade tot Engels ontbijt. Enne… iemand nog een mocktail?

Ans de Vree

Ontbijt

Op z’n Engels

Voor 1 persoon: verhit 1 tl boter in een koekenpan en bak 1 plakje bacon of ontbijtspek knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon met keukenpapier, doe weer 1 tl boter in de pan, maar laat niet bruin worden. Klop 2 eieren los en bak deze al roerend met een houten lepel tot een fluffy roerei. Serveer met de bacon en 1 geroosterde volkoren boterham. Drink er 1 beker zwarte koffie of thee bij.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 302

Tussendoor

Koffie met rijstwafel

Neem 1 beker zwarte koffie of thee met een chocoladerijstwafel.
Kcal.: 78

Lunch

Avocadosalade met pruim en tomaat

Voor 1 persoon:

  • 30 g magere Griekse yoghurt
  • 80 g feta
  • 8 cherrytomaatjes, in stukken
  • 3 pruimen, in stukken
  • ¼ avocado, in stukken
  • 1 takje dille, grof gehakt
  • 1 zadencracker

Dressing:

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • mespunt geraspte knoflook
  • ½ sjalotje, gehakt

Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing en zet apart. Mix de yoghurt met de feta in circa 3 min. smeuïg en smeer uit over een bordje. Verdeel hier de tomaatjes, pruim en avocado over en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met de dressing en bestrooi met dille. Eet de zadencracker erbij.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 529.

Tussendoor

Thee met chocola

Gooi 4 plakjes verse gember en 2 schijfjes citroen in een glas, voeg kokend water toe en laat even trekken. Eet er 1 stukje pure (70% of meer) chocolade bij.
Kcal.: 53

Diner

Gevulde zoete aardappel

Voor 4 personen:

  • 4 kleine zoete aardappelen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 4 grote rijpe tomaten, fijngehakt
  • zout en peper
  • 400 g lamssaucijsje
  • 150 g magere Griekse yoghurt
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 2 takjes koriander
  • 1 limoen

Verwarm de oven voor tot 220˚ C. Wikkel elke zoete aardappel in alufolie en pof ze 1 uur in het midden van de oven. Draai ze halverwege om. Verhit 1 el olie in een pan en roerbak de ui 2 min. Bak de knoflook 30 seconden mee. Voeg kikkererwten, paprikapoeder, oregano en tomaten toe en laat 15 min. sudderen. Roer regelmatig om en breng op smaak met zout en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de saucijsjes gaar, bruin en een beetje knapperig. Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd de bovenkant open met een scherp mes. Vul ze met het bonenmengsel en stukjes saucijs, schep er wat yoghurt over, bestrooi met rode peper en koriander en knijp er limoensap over.
Bereidingstijd: 60 min. Kcal.: 583 p.p.

Bereid het ontbijt voor woensdag voor!

Dagtotaal: 1585 kcal.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden