PREMIUMslank weekmenu

Donderdag: makkelijke Pappardelle met roodlof

null Beeld

Gewoon een beetje lief zijn voor jezelf met een week lang lekkere én light nazomergerechten. Van hazelnootrisotto tot visstoof, van avocadosalade tot Engels ontbijt. Enne… iemand nog een mocktail?

Ans de Vree

Ontbijt

Citroenricotta met granola

Voor 1 persoon: meng 200 g ricotta met wat citroenrasp, verdeel hier 100 g bramen over, schep er 1 el lemon curd op en bestrooi met 2 el granola. Drink er 1 beker zwarte koffie of thee bij.
Kcal.: 10 min. Kcal.: 404

Tussendoor

Thee met knäckebröd

Doe 4 plakjes verse gember en 2 schijfjes citroen in een glas, voeg kokend water toe en laat even trekken. Besmeer 1 light knäckebröd met light margarine en beleg met 10 g komkommer.
Kcal.: 80

Lunch

Appelsalade met noten en Roquefort

Voor 1 persoon: snijd 1 appel en 50 g romaine sla in stukjes en schep om met 2 el cranberries. Meng ½ tl mosterd, 1 tl ahornsiroop, 2 tl olijfolie, 1 tl citroensap, zout en peper en meng de dressing door de sla. Verkruimel er 25 g roquefort boven en bestrooi met 1 el pecannoten.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 426

Tussendoor

Roggebroodje mét

Beleg 1 sneetje roggebrood met 10 g oude kaas en 2 plakken komkommer. Drink er een kop zwarte thee bij.
Kcal.: 116

Diner

Pappardelle met roodlof

Voor 4 personen:

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 struikjes roodlof, blaadjes losgemaakt
  • mespuntje gedroogde rode pepervlokken
  • 100 g gorgonzola, in stukjes
  • 250 ml Alpro cuisine plantaardig light of light kookroom
  • 500 g verse pappardelle
  • 50 g gerookte amandelen, grof gehakt

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg honing en azijn toe en roer goed. Schep de blaadjes roodlof erdoor, max. 1 min., ze moeten een bite houden. Haal de pan van het vuur, meng de pepervlokken erdoor en schep alles op een bord. Veeg de pan schoon en doe de gorgonzola en Alpro cuisine erin, roer en meng op hoog vuur tot de kaas is gesmolten. Kook de pasta en giet af. Meng de kaassaus door de pasta, schep de roodlof erover en bestrooi met amandelen.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 496

Dagtotaal: 1522 kcal.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden