PREMIUMslank weekmenu

Maandag: romige bloemkoolsoep met zalm

null Beeld

Gewoon een beetje lief zijn voor jezelf met een week lang lekkere én light nazomergerechten. Van hazelnootrisotto tot visstoof, van avocadosalade tot Engels ontbijt. Enne… iemand nog een mocktail?

Ans de Vree

Ontbijt

Havermout met gebakken peren

Voor 1 persoon: schil een niet te rijpe peer, snijd in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Verwarm 1 tl boter in een koekenpan, schenk er 1 tl ahornsiroop bij, voeg de peer toe en laat 7 min. zacht karamelliseren. Kook in zo’n 6 min. al roerend 40 g havermout gaar in 150 ml amandelmelk met wat kaneel. Schep de havermout in een kom, schep de warme peer erop en bestrooi met 1 el gehakte ongepelde amandelen en extra kaneel.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 463

Tussendoor

Koffie met een wafel

Besmeer 1 meergranenwafel met 1 el notenpasta. Beleg met 2 plakken komkommer en bestrooi met zout, peper en bieslook. Drink er 1 beker zwarte koffie en 1 glas water bij.
Kcal.: 77

Lunch

Bloemkoolsoep met zalm

Voor 1 persoon:

  • 1 tl extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 g bloemkool, fijngehakt
  • 200 ml melk
  • 125 ml water
  • zout en peper
  • 100 g warmgerookte zalmfilet
  • 1 tl roze peperkorrels, fijngestampt in de vijzel

Verhit de olie zacht in een pan met dikke bodem en bak de knoflook 30 seconden. Niet laten verbranden, dan wordt hij bitter. Roerbak de bloemkool 5 min. mee. Schenk melk en water erbij, voeg zout en peper toe en kook 10 min. tot de bloemkool zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met extra zout en peper. Schep de soep in een kom en garneer met in stukken getrokken zalm en roze peperkorrels. Verpak de rest van de zalm goed en bewaar voor de tussendoor van woensdag.
Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 444

Tussendoor

Thee met koek

Besmeer 1 plak ontbijtkoek met 1 tl light margarine en drink er 1 beker verse kruidenthee bij.
Kcal.: 76

Diner

Pizza bianca met courgette en ansjovis

Voor 4 personen:

  • 4 bollen pizzadeeg
  • 4 aardappelen, geschild, in dunne plakjes geschaafd
  • zout en peper
  • 16 ansjovisfilets op olie
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tl extra vergine olijfolie
  • 4 takjes basilicum, blaadjes

Verhit de oven tot de hoogste stand. Rol 1 bol pizzadeeg uit, leg op de bakplaat, beleg dakpansgewijs met ¼ van de aardappelplakjes en bestrooi met zout en peper. Verdeel er 4 ansjovisfilets in stukjes over en bak in 10 min. bruin en gaar. Trek intussen slierten van de courgette en meng die met de olijfolie, zout en peper. Haal de pizza uit de oven, verdeel er ¼ van de courgettesliertjes over en ¼ van de mozzarella in stukjes. Bestrooi met ¼ van de basilicumblaadjes. Bak zo nog 3 pizza’s.
Bereidingstijd: 30 min. Kcal.: 389 kcal p.p.
Dagtotaal: 1550 kcal.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden