null Beeld

PREMIUM

“Mijn zusje en ik hadden het vaak over gezellig samen oud worden”

Redactie
null Beeld

Jacqueline van Harlingen-van der Steene (58):

“Ik kom uit een warm en hecht gezin. Onze ouders zijn er niet meer, maar mijn zussen Brigitte en Janet zijn nog steeds de dikste vriendinnen. In 1971 gingen we zoals elk jaar voor de trouwdag van pa en ma, een dagje uit met de trein naar een andere stad. Hier waren ze 12½ jaar getrouwd en gingen we naar Amsterdam. Een leuke rondvaart en een ijsje, tussen de duiven op de Dam.”

null Beeld

Annette Verdonk-Huijsmans (71):

“Mijn zusje Marilot en ik, twee handen op een buik, schelen ruim anderhalf jaar. Als kind droegen we vaak dezelfde jurkjes, die mijn moeder maakte. Elke vakantie kregen we een klein cadeautje. In 1956 kregen we allebei een nieuwe zonnebril. We waren op vakantie in Luxemburg, voor de eerste keer naar het buitenland met de eerste auto van mijn vader, een lichtblauwe kever. Onbezorgd picknicken onderweg, de afwas doen in de stromende beek, spelletjes, zwemmen, wandelen. Later trokken mijn zusje en ik ook veel met elkaar op en hadden we het over gezellig samen oud worden. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn, ze is op 47-jarige leeftijd veel te vroeg overleden.”

null Beeld

Ellen Kuip (67):

“Ik ben de oudste van drie. Mijn zusje was zestien maanden jonger dan ik, mijn broertje werd geboren op de tweede verjaardag van mijn zusje. Omdat het anders wel erg sneu was, kreeg ik bij uitzondering ook een cadeautje op hun verjaardag. Alle drie blij. Op de foto werden zij 7 en 5. Mijn zusje kreeg een sprookjesboek dat we helemaal stuk hebben gelezen. Na haar overlijden heb ik het boek laten restaureren en als kraamcadeau gegeven toen de eerste kleindochter van mijn zus werd geboren. Mét een brief met mijn herinneringen aan de oma die zij nooit zal leren kennen.”

null Beeld

Margriet Hoekstra (57):

“Deze foto is gemaakt in 1965. Samen met mijn zussen Lies en Anna Marie op een kleedje voor de zandbak. Ze houden mij goed vast. Mijn vader maakte die zandbak van een oud bed, wij speelden hier met veel plezier in. Recyclen van materialen was toen normaal. Mijn oma kwam af en toe logeren, zij speelde dan ook met ons en hielp met opruimen.”

Ook een herinnering delen? Stuur ons een duidelijke (scan van een) foto met het bijbehorende verhaal via libelle.nl/uitdeoudedoos.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden