null Beeld

PREMIUM

Rucola zaaien, het kan nog steeds (en meer leuke tuintips)

Groenexpert Monique van Wegen geeft elke week tips voor (moes)tuin, terras & balkon.

Monique van Wegen
null Beeld

Goeie ruil

Geef het huis (letterlijk) frisse lucht met levend groen. De planten van Air So Pure halen schadelijke gassen uit de lucht en geven er zuivere zuurstof voor terug. airsopure.nl

null Beeld

Helpend mandje

De zwaarste taak op de tuin op dit moment is het oogsten van alle groenten en bloemen. Houten mand div. maten vanaf € 14,99 (De Moestuinwinkel)

null Beeld

Top-compost

Verzamel de gevallen blaadjes in bakken van kippengaas of in vuilniszakken waar gaatjes in zijn geprikt. Verteerd blad geeft de beste tuincompost die er is.

null Beeld

Voorjaarsvitamine

Spinazie kan nu gezaaid worden voor de oogst in het voorjaar. Zaaien kan in de volle grond of in potten. Bedek alles wel vanaf oktober met vliesdoek tegen de ergste kou.

null Beeld

Bolleboos

Het seizoen van bollen planten is weer aangebroken. Maak een zogenaamde bollenlasagne in grote potten voor veel kleur op het terras in het voorjaar. De grootste en laatst bloeiende bollen moeten onderin de pot. Bovenin gaan de kleinste en vroegst bloeiende bolletjes.

null Beeld

Herfstmarkt

Het laatste weekend van september organiseert kwekerij Bastin de Pompoen Parade. Er is een pompoenmarkt met kalebassen en sierpompoenen en er worden pompoengerechtjes geserveerd. Geniet ondertussen van de live muziek. bastin.nl

null Beeld

Feestelijk

Geef nu alvast hyacinten en amaryllissen wat extra aandacht, dan staan ze in december in volle bloei.

null Beeld

IJzersterk

Rucola kan nog gezaaid worden, want dit gewas is niet onder de indruk van wat kou en nattigheid. Slakken en andere kevertjes die in de zomer dit soort sla heerlijk vinden, zijn nu in de minderheid.

null Beeld

Oranje boven

De lampionplant (Physalis) krijgt zoals de naam al zegt mooie lampionnetjes. Eerst zijn ze groen en daarna feloranje. In de herfst worden ze bijna doorzichtig en zijn het prachtige blikvangers in de tuin.

null Beeld

Paddenstoel

Zeg nou zelf: met zijn stevige poot en bolle kap lijkt de PC Portable tafellamp van HAY toch precies op een paddenstoel? De lamp wordt gevoed door batterijen, dus je kunt hem overal neerzetten. € 99,- (HAY)

Productie: Monique van Wegen, | Fotografie: Getty Images, iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden