null Beeld

PREMIUM

Redactie
null Beeld

Gevulde appeltjes

Voor 8 personen: verwarm de oven voor op 200 °C. Neem 9 zoete appels. Snijd van 8 appels de bovenkantjes af, haal het klokhuis eruit en maak er een kuiltje in. Schil de 9e appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes. Meng deze met 200 g bruine suiker, 4 tl kaneel, 80 g cranberry’s en 80 g gemalen walnoten. Vul hiermee de appels. Leg op elke gevulde appel een klontje roomboter en bestrooi met kaneel. Zet de appels in een ovenschaal met een bodempje water en bak circa 60 min. tot ze zacht zijn.

null Beeld

3x theeleuten

  1. Keramieken theepot € 46,95 (HKliving via deens.nl)
  2. Theepot met hout € 28,99 (Sema via westwing-now.nl)
  3. Theepot marmerlook € 49,- (hay.nl)
null Beeld

Goedzakje

De theeblaadjes van Tea of Life groeien in Sri Lanka en worden daar eerlijk verwerkt. Zo krijgen wij lekkere thee en steunen we meteen de lokale economie daar. In 12 smaken.
€ 3,29 (Tea of Life, bij Jumbo en DA drogist)

null Beeld

Soep-truc

Is je soep te zout geworden? Doe dan een doorgesneden rauwe aardappel in de hete soep en laat even mee warmen. Hij zal het zout absorberen.
Soeppan € 12,- (Blokker)

null Beeld

Proef de zee

Van 30 september tot en met 2 oktober kun je op het Noordzeevisfestival Vissch in Scheveningen proeven wat de zee te bieden heeft én allerlei optredens bijwonen. Toegang is gratis.
vissch.nl

null Beeld

Snelle pindakaaskoekjes

• 100 g bruine basterdsuiker
• 100 g pindakaas
• 1 ei
• 1 tl baksoda
• 50 g chocolate chips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng suiker, pindakaas, ei en baksoda en voeg op het laatst de chocolate chips toe. Rol 12 balletjes van het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 10-12 min. goudbruin.

Fotografie: Gettyimages, Shutterstock, Stocksy

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden