PREMIUMLibelle’s slanke weekmenu

Woensdag: Kip met halloumi en citroen

null Beeld

Gewoon een beetje lief zijn voor jezelf met een week lang lekkere én light nazomergerechten. Van hazelnootrisotto tot visstoof, van avocadosalade tot Engels ontbijt. Enne… iemand nog een mocktail?

Ans de Vree

Ontbijt

Overnight oats met fruit

Voor 1 persoon: meng 130 ml amandelmelk met 30 g havermout, 1 el cranberries en 1 tl chiazaad. Dek af en zet ’s avonds in de koelkast. Voeg de volgende ochtend ½ appel in partjes, ½ banaan in plakjes en 15 g blauwe bessen toe en schep er 50 g magere Griekse yoghurt op. Drink er een beker zwarte koffie of thee bij.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 327

Tussendoor

Groene smoothie

Voor 1 persoon: doe 200 ml appelsap, 25 g spinazie, ½ banaan, 75 g cavolo nero (of boerenkool) en sap van ½ citroen in de blender. Draai er een egale smoothie van.
Bereidingstijd: 5 min. Kcal.: 188

Lunch

Venkelfrittata met feta

Voor 1 persoon: verhit 1 tl olie in een kleine koekenpan die ook in de oven kan en fruit 1 gesnipperd sjalotje 2 min. zacht. Voeg 100 g venkel in blokjes of dunne plakjes en 1 takje gehakte dille toe en bak 1 min. mee. Klop 2 eieren los met wat zout en peper en giet bij de venkel. Kruimel er 20 g feta overheen en bak enkele min. (de bovenkant mag vloeibaar blijven). Zet de pan een paar min. onder de hete grill en haal hem eruit zodra de frittata opbolt en bruin wordt. Verdeel er extra dille over en eet met 1 volkoren boterham. Drink er 1 glas spa rood bij.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 384

Tussendoor

Cracker met zalm

Beleg 1 knäckebröd met de rest van de warmgerookte zalm van dinsdag en bestrooi met wat peper. Neem er 1 glas koud spa rood met een schijfje citroen bij.
Kcal.: 86

Diner

Kip met halloumi en citroen

Voor 4 personen:

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook.
  • 2 citroenen, elk in 6 partjes
  • 12 takjes oregano
  • 4 kleine biologische kipfilets
  • 200 g halloumi, in plakjes
  • 2 el vloeibare honing
  • 100 g babyspinazie

Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Meng de olie met de knoflook. Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier, leg hier de citroenpartjes en oregano op, besprenkel met wat knoflookolie en bak 20 min. in het midden van de oven tot de citroenen aan de randen bruin kleuren. Bestrooi de kipfilets met zout en peper, haal ze door het vocht in de ovenschaal en leg ze tussen de citroenen. Leg ook de halloumi ertussen en druppel de honing en de rest van de olie erover. Bak nog 15 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is. Verdeel de spinazie over 4 borden en leg de kip, citroen en halloumi erop. Schep het vocht uit de ovenschaal erover.
Bereidingstijd: 40 min. Kcal.: 425 p.p.

Je kunt er p.p. 100 g aardappeltjes uit de oven bij serveren, dit is 178 kcal. p.p. extra.

Dagtotaal: 1409 kcal.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden