PREMIUMslank weekmenu

Zaterdag: Hartverwarmende visstoof

null Beeld

Gewoon een beetje lief zijn voor jezelf met een week lang lekkere én light nazomergerechten. Van hazelnootrisotto tot visstoof, van avocadosalade tot Engels ontbijt. Enne… iemand nog een mocktail?

Ans de Vree

Ontbijt

3-in-de-pan met frambozen

Voor 1 persoon:

  • 1 ei, gesplitst
  • 60 g havermout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 50 ml melk
  • 50 g frambozen
  • 1 el (kokos)olie
  • 1 tl vanillesuiker
  • 100 ml magere kwark

Klop 1 eiwit stijf. Strooi de havermout in de kleine bak van de keukenmachine en maal 2 min. Meng de gemalen havermout met 1 eidooier, bakpoeder, zout en melk. Spatel het opgeklopte eiwit en de helft van de frambozen erdoorheen. Verhit de olie in een koekenpan en schep er 3 lepels beslag in voor 3 kleine pannenkoekjes. Bak ze 2-3 min. aan beide kanten. Bak zo ook de rest van het beslag. Meng de vanillesuiker met de kwark. Eet de pannenkoekjes met de kwark en de rest van de frambozen .
Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 480

Tussendoor

Koffie met slagroom

Neem 1 beker zwarte koffie met 1 el slagroom light. Bestrooi met cacaopoeder.
Kcal.: 40

Lunch

Gevulde herfstsoep

Voor 1 persoon: verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit op laag vuur 2 min. 1 gesnipperd sjalotje en 1 gehakt teentje knoflook. Voeg 500 ml kippenbouillon, 100 g grote witte bonen uit blik, 20 g cavolo nero (grof gehakt) en 1 tomaat in stukken toe en laat 15 min. zacht koken. Rooster 1 zuurdesemboterham krokant. Meng 2 el ricotta met 1 gehakt ansjovisje. Druppel wat olijfolie over de boterham, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de ricotta. Schep de soep in een diep bord, leg de geroosterde boterham erin zodat hij de bouillon absorbeert en bestrooi met verse peterselie.
Bereidingstijd: 25 min. Kcal.: 454

Tussendoor

Sinaasappel-rozemarijn-mocktail

Schenk 150 ml vers sinaasappelsap in een glas. Vijzel ½ takje rozemarijn met 1 partje sinaasappel en doe dit bij het sap. Vul aan met spa rood, schep er 1 el granaatappelpitten bij en garneer met een kaneelstokje.
Kcal.: 80

Diner

Hartverwarmende visstoof

Voor 4 personen:

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 sjalotjes, in dunne plakjes
  • 2 stengels bladselderij, in stukjes
  • 1 rode peper, zaad verwijderd en fijngehakt
  • 10 g platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml visbouillon
  • 1200 g gepelde tomaten uit blik
  • 500 g witvisfilet in grote stukken
  • 12 tijgergarnalen, gepeld met staart
  • 150 ml witte wijn
  • 500 g mosselen
  • 500 g vongole
  • 4 zuurdesemboterhammen, geroosterd

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak sjalotjes, bladselderij, rode peper en de helft van de peterselie 4 min. zacht aan. Bak de knoflook 30 seconden mee, schenk dan de bouillon en gepelde tomaten erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 35 min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de vis toe en kook 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en kook 2 min. mee. Verhit de wijn in een andere pan en kook hierin de mosselen en vongole in circa 4 min. gaar zodat de schelpen goed open zijn. Schep ze in de andere pan. Serveer de visstoof in grote kommen of diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie en geef er geroosterd brood bij.
Bereidingstijd: 50 min. Kcal.: 607 p.p.

Dagtotaal: 1620 kcal.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden