Dagboek van Manon: “Robberts relatiegedoe drukt een stempel op de stemming thuis” Beeld
Dagboek van Manon: “Robberts relatiegedoe drukt een stempel op de stemming thuis”

PREMIUMDagboek van Manon

Dagboek van Manon: “Robberts relatiegedoe drukt een stempel op de stemming thuis”

De zoon van Manon, Robbert, komt onverwacht naar huis, maar de aanleiding daarvoor is niet zo leuk. Ondertussen is Titia helemaal in de Sinterklaasstemming.

Maartje Fleur

Woensdag

“Gooi ma in ma soentje, gooi ma in ma laasje!” zingt Titia in haar autostoeltje achterin. Sinds de goedheiligman in het land is, zingt ze alleen nog sinterklaasliedjes. Naast me zit Robbert, die ik net van het station heb gehaald, met een strak gezicht naar buiten te staren. Ik vind het ongelooflijk gezellig dat hij zomaar langskomt, maar ik heb het gevoel dat de aanleiding niet zo leuk is. “Het gaat toch wel goed op school?” probeer ik.

“Ja, hoor.”

“Heb je nog genoeg geld?”

“Ja.”

“En is het oké met Nelson?”

“Het gaat prima, mam. Ik heb gewoon niet zo veel zin om te praten.”

Thuis ploft hij op de bank, pakt zijn telefoon en begint woest een bericht te tikken. Als ik hem even later een kop thee en een bakje pepernoten breng, is hij in slaap gevallen. Zachtjes veeg ik een lok van zijn voorhoofd. Wat is er toch met mijn jongen? Want dat er wat is, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.

Ik ga boodschappen doen met Titia. Ik kan Robberts lievelingskostje wel maken. Als ik bij de groente sta, realiseer ik me dat ik inmiddels niet meer zo goed weet wat dat is. Door Nelson is zijn smaak zo exquise geworden. Dan maar boerenkool met vega- en gewone worst, dat eet hij vast niet vaak. Ik bestudeer mijn lijstje. Nu nog een schoencadeautje voor Titia. Eigenlijk ook wel leuk om dan ook meteen iets te kopen voor de sneakers van Wils, Boy en Robbert. Hoe doe ik dat zonder dat Titia meteen van haar geloof valt? Ach, ze ziet het waarschijnlijk gewoon niet eens. Ik loop naar de sinthoek, leg snel een paar chocoladeletters en een chocoladesinterklaasje in de kar. Inderdaad, ze heeft niets door. Titia moet echt aan de bril.

Zondag

Inmiddels is het duidelijk dat Robbert en Nelson ruzie hebben. Robbert vindt een andere jongen leuk, en Nelson wil niet dat hij die jongen ziet. Zoiets. Het liefst zou ik tegen mijn zoon zeggen: “Kap met die oude kerel, zoek een kamer voor jezelf en bouw je eigen leven op!” Maar dat is geen optie, want officieel weet ik van niks. Robbert heeft alleen Wils in vertrouwen genomen. Toen Wils en ik met Arie aan het wandelen waren, kreeg ik na lang trekken twee korte zinnetjes over de kwestie los. Daarna zei ze meteen: “Vraag het hem zelf maar.”

Robberts relatiegedoe drukt een stempel op de stemming thuis. Hij is steeds aan het appen of kijkt chagrijnig voor zich uit. Blijkbaar hoeft hij maar weinig naar school, want daar is hij maar een dagje naartoe geweest. Verder kijkt hij actiefilms, maakt veel tosti’s en doucht lang, waarna hij steeds een schone handdoek pakt. De wasmand puilt uit.

Boy komt naast me liggen in bed en streelt mijn bovenarm. “Wat ben je mooi.” Hij kust me in mijn nek en knabbelt wat aan mijn oor. Het voelt heerlijk, maar ik denk ook: mijn zoon ligt twee meter verderop in dit gehorige huis. Nogal een libidokiller.

“Misschien kunnen we dit beter voortzetten als Robbert weer naar huis is.”

Boy kijkt me met grote ogen aan. “Wanneer is dat dan?”

“Ik weet niet wat zijn plannen zijn, hij vertelt me niks. Ik denk ook steeds: waar moet hij wonen als het echt over is met Nelson?”

“Ik denk niet dat hij dan weer hier moet intrekken.”

“Ik eigenlijk ook niet. Zijn leven is nu daar.” Zachtjes kus ik hem op zijn mond. “We kunnen wel proberen of we het heel zachtjes kunnen doen...”

“Goed idee”, grijnst Boy, en duikt onder de lakens.

Meer lezen van Manon? Dat kan hier!

Manon is de dochter van Anne-Wil. In haar dagboek schrijft ze over haar moeder, gezin, haarvriendinnen en haar werk bij de plaatselijke krant. Met haar ex Joris kreeg ze Robbert en dochter Willeke, nu pubers. Ze heeft een relatie met de veel jongere Boy, de vader van baby Titia.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden