PREMIUMstamppotrecept

Lekker snelle roze bietenstamppot met komijnekaas

null Beeld Jan Luijk
Beeld Jan Luijk

Het aardse van de biet past goed bij komijnekaas. Die twee bij ­elkaar: een aanrader! En laten we eerlijk wezen, hoe gezellig staat roze stamppot!

Yvette van BovenJan Luijk

Voor 4 personen

• 1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
• 4 el milde olijfolie
• 2 rode uien, in dunne halve ringen
• 2 el balsamicoazijn (liefst een beetje gerijpte, stroperige)
• 500 g voorgekookte rode biet, in kleine blokjes, sap opgevangen
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• 30 g boter
• 110 ml hete melk
• 175 g komijnekaas

Bereiden: 25 min. Kcal: 595 p.p.

Zo maak je de bietenstamppot:

Kook de aardappels in een grote pan ­gezouten water in 20 min. gaar. Giet goed af en laat ze droogstomen. Verhit de olie in een koekenpan op ­middelhoog vuur en bak de rode ui ca. 10 min. tot hij mooi zacht is. Blus af met de balsamicoazijn, zet het vuur uit en schep de biet erdoor. Breng op smaak met zout en veel peper. Stamp de aardappels met het klontje boter, een scheutje bietensap en de hete melk tot een smeuïge puree. Schep het biet-uienmengsel en de ­komijnekaas erdoor en serveer.

Fotografie: Roxanne van Weerden (ass.) | Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst, Sita Harlaar (ass.) | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven, Charlot van Scheijen (ass.) | M.m.v.: corinnevanbaast.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden