PREMIUMstamppotrecept

Verrassende geroosterde hutspot met kip

Verrassende geroosterde hutspot met kip
 Beeld Jan Luijk
Verrassende geroosterde hutspot met kipBeeld Jan Luijk

Door het roosteren komt het vet uit de kip vrij, die een heerlijke smaak geeft aan de aardappelpuree. Tel daar de zoet-geroosterde groente bij op: zalig.

Yvette van BovenJan Luijk

Voor 4 personen

• 500 g winterpeen, in dunne halve plakjes
• 3 uien (ca. 500 g), elk in 8 parten
• 3 el milde olijfolie
• ½ el komijnzaad
•4 kippendijen (liefst met bot en vel, kipdijfilet kan ook maar is iets minder vet)
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• 1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
• ½ bosje zachte groene tuinkruiden (platte peterselie, dille of bieslook), fijngehakt

Bereiden: 30 min. Kcal: 810 p.p.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de winterpeen en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie, bestrooi met komijn en schep om. Leg de kippendijen erop en breng alles op smaak met zout en peper. Rooster alles ca. 25 min. in de oven. Kook ondertussen de aardappels in een grote pan gezouten water in ongeveer 20 min. gaar. Giet goed af, bewaar 200 ml kookvocht en laat ze droogstomen. Stamp de aardappels tot een puree. Haal de groente en kip uit de oven. Houd de kip even apart en schep de ui en wortel met het vrijgekomen kippenvet door de puree. Gebruik eventueel nog een scheutje kookvocht om ’m wat smeuïger te maken. Verwijder eventueel het vel van de kip en pluk het vlees met je handen of twee vorken in stukjes. Serveer de geroosterde hutspot in diepe borden met de kip erop. Bestrooi met de­­ k­ruiden.

Fotografie: Roxanne van Weerden (ass.) | Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst, Sita Harlaar (ass.) | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven, Charlot van Scheijen (ass.) | M.m.v.: corinnevanbaast.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden