null Beeld

PREMIUM

Van iets leuks doen in het weekend wordt iedereen blij. Buiten de deur of lekker thuis met een fijn boek, serie of podcast

Redactie
null Beeld

Moet je zien

Falling for Christmas
Een pas verloofde, verwende hotelerfgename (Lindsay Lohan) krijgt een skiongeluk. Ze lijdt daarna aan een totaal geheugenverlies en de knappe ­eigenaar van een berghut (Chord Overstreet) neemt haar de dagen voor kerst onder zijn hoede. Dat belooft een romantisch avontuur te worden, ware het niet dat de vroegrijpe dochter van de man ook in de hut woont.
Te zien via Netflix

null Beeld

Moet je horen

Kerstverhalen op Slot Loevestein
Overal schitterende ­lichtjes, een mooi gedekte tafel, warme chocolademelk en… spannende kerstverhalen! In de geschiedenis van dit stoere kasteel zijn genoeg verhalen te vinden die boeiend zijn voor jong en oud. Dit jaar zijn er ook weer rondleidingen bij kaarslicht.
Van 10 december t/m 8 januari, slotloevestein.nl

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld

De ene kerstmarkt is de andere niet. Deze drie markten zijn sowieso nét even anders: van botanisch tot Scandinavisch en historisch.

 • Zweedse kerstmarkt, Groningen
  Op zoek naar een origineel kerstcadeau of gewoon zin in Zweedse kerstgezelligheid? In de Suikerfabriek in Groningen wordt 10 en 11 december de Zweedse Kerstmarkt georganiseerd met cadeaukramen, livemuziek en workshops.
  zweedsekerstmarkt.nl
 • Groene kerstmarkt Trompenburg, Rotterdam
  De bijzondere wintergroene botanische tuinen van Trompenburg zijn op 9, 10 en 11 december het decor van een knusse kerstmarkt. De kraampjes op de historische buitenplaats bieden duurzame cadeau-inspiratie voor kerst, zoals gepimpte tweedehands kerstballen en kerstkrans uit de botanische tuin.
  trompenburg.nl
 • Cannenburch in kerstsfeer, Vaassen
  Een rondleiding door de feestelijk versierde salons van Kasteel Cannenburch brengt je terug naar kerst in de achttiende eeuw. Na afloop zijn er warme ­dranken in het Koetshuis. Wel even reserveren.
  Van 13 t/m 23 december en van 27 t/m 30 december, glk.nl/activiteiten/kasteelactiviteit/cannenburch-in-kerstsfeer
null Beeld

Kerst in het Bomenmuseum

Van lekkernijen tot mooie spullen en van planten tot cadeautjes, je vindt het allemaal op de winterfair in het Bomenmuseum in Gimborn (Utrecht). De prachtige (hopelijk besneeuwde) bomen maken de kerstsfeer compleet.
Zondag 11 december, bomenmuseum.heuvelrugmarkten.nl

null Beeld

Villa Coucou, Den Haag

Omdat er in Nederland zó veel leuke restaurants en cafés zijn, toeren we door het land. Deze week schuiven we aan bij chef-kok Alexandre Martiano van Villa Coucou in Den Haag.

Wat maakt jullie plek zo uniek?
“Ons hele restaurant is op Franse leest geschoeid, met een Franse chef, een Frans team en de sfeer van een Parijs’ etablissement. En dat gewoon om de hoek in Den Haag!”

Wat is de favoriet op de kaart?
“Geroosterde eenden-foie-gras met mango, hibiscus, een salade van verse kruiden en eendenbouillon. Dit gerecht heeft de perfecte structuur- en smaakbalans. En het combineert warm en koud. Het staat al sinds de opening op de kaart, dus al zo’n drie jaar.”

null Beeld
null Beeld Karen van Gilst, Sybren Tieleman
Beeld Karen van Gilst, Sybren Tieleman

Het theater

Van Kooten en de beat

De nieuwe voorstelling van Kasper van Kooten is geïnspireerd op zijn gelijknamige muzikale autobiografie. Daarin vertelt hij openhartig over zijn liefde voor ritme en muziek.Met hilarische en soms ontroerende anekdotes en uniek foto- en video-materiaal neemt de ­muzikant het publiek mee op een unieke, maar ook avontuurlijke muzikale reis.
T/m mei te zien in theaters door het hele land

null Beeld

Een expo
Feest!

Hoe vieren we in Nederland feest? Deze ­tentoonstelling in Keramiekmuseum Princessehof (Leeuwarden) laat dat zien aan de hand van persoonlijke ­verhalen en tafelsettings. Van Pesach en Ketikoti tot carnaval en Divali: de verschillen tussen de vieringen zijn groot. Maar eten, drinken en dus keramiek spelen altijd een belangrijke rol. Komt het mooiste servies uit de kast op tafel of juist die ene schaal van oma?
Tot en met 23 augustus 2023, princessehof.nl

null Beeld

De bios
Piece of my heart

Amsterdam, jaren zeventig. Terwijl de getalenteerde danseressen Olga (Roos Englebert) en Irma (Elaine Meijerink) zich staande proberen te houden in de veeleisende balletwereld, wordt Olga gelanceerd als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet. Al snel ontdekt ze ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk en zichzelf verliest in het losbandige nachtleven.
Vanaf 1 december in de bioscoop

null Beeld

Productie: Stephanie Pander | Fotografie: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden