null Beeld

PREMIUM

6 goede redenen om een bezoek te brengen aan Arnhem

Zeg je Arnhem, dan zeg je mode en kunst. In het Modekwartier ben je aan het juiste adres voor hippe conceptstores of een praatje met de ontwerper.

Yasmine Esser
null Beeld

In de mode

Midden in de wijk Klarendal vind je het Modekwartier. Hier hebben tal van mode­ontwerpers, zoals Elsien Gringhuis en Clau-D, hun ateliers, studio’s en winkels. Het leuke is: veel ontwerpers vertellen je graag persoonlijk hun verhaal. De meeste winkels zijn open van donderdag tot en met zondag.
modekwartier.nl, elsiengringhuis.com, clau-d.nl

null Beeld

Ontprikkelen

Ontsnappen aan het rumoer van de stad kan in Park Sonsbeek, achter het station. Wandel door het glooiende park, aangelegd in Engelse landschapsstijl. Beklim ook uitkijktoren Belvédère voor een mooi uitzicht over Arnhem en omgeving. Nog niet uitgewandeld? Loop dan verder park Zypendaal in en je waant je in een groot bos.

null Beeld

Op de muur

Kunst vind je hier gewoon op straat: een gigantische uil in de Wielakkerstraat, een eekhoorn in alle kleuren van de regenboog in de Eerste Wijkstraat en een vredesduif op de oude Coberco melkfabriek. Waar je ook kijkt, overal zijn bonte muurschilderingen. Download voor € 16,- een wandelroute langs alle straatkunst op arnhemlife.nl.

Kunst kijken

Alleen al vanwege de locatie is Museum Arnhem een bezoek de moeite waard: op een stuwwal, met uitzicht over de Rijn. Binnen zijn steeds wisselende exposities met hedendaagse kunst en toegepaste vormgeving te zien. Wil je het low-budget houden? De beeldentuin is gratis toegankelijk.
museumarnhem.nl

null Beeld

Borrelen & eten

Over al die gezellige restaurants, barretjes en koffiezaken in Arnhem kunnen we pagina’s vol schrijven. Lastig kiezen dus, maar vooruit, een paar aan­raders: tapasbar Retiro voor, jawel, de lekkere tapas, Sugar Hill voor de beste hamburgers én relaxte sfeer en Konijnenvoer voor Italiaanse, plant­aardige gerechten. En als je echt niet kunt kiezen, kun je ­altijd nog naar de Foodhal. Hier is voor iedere smaak wel iets lekkers te halen.
tapasbar-retiro.nl, sugarhill.nl, konijnenvoer.com, foodhallarnhem.nl

null Beeld

Met de lift

Voor het beste uitzicht over de stad én de Veluwe neem je de glazen panoramalift naar het hoogste punt van Arnhem: de top van de Eusebiuskerk. Ook de balkons op 60 meter zijn van glas. Alleen voor waaghalzen dus…
eusebius.nl

Productie: Yasmine Esser | Fotografie: Imane Dafer, Getty Images, Nationale Beeldbank, Arnhem Life, Shutterstock, Robert Smit, Erik Vos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden