null Beeld

PREMIUMColumn van de redactie

Elsbeth: “Met een muntje begon ik het lot open te krassen en...”

Elsbeth Drijver (56) is coördinator tekstredactie. Met haar man André heeft ze twee zoons (21 en 17) en een dochter (19).

Elsbeth Drijver

Driedubbel geluk

Afgelopen zomer vond ik een kraslot. Het lag me bij de supermarkt zomaar toe te lachen in het winkelkarretje dat ik ontgrendelde. Aangezien ik niet wist wie voor mij dat karretje had gebruikt, beschouwde ik mezelf voor het gemak maar als ‘eerlijke vinder’. Opeens was ik de – hopelijk gelukkige – eigenaar van een kraslot. Met een muntje begon ik te krassen en… een gratis lot! Wat een geluk. Meteen maar even inwisselen. Kras, kras, kras, en… vijftig euro!
Eigenlijk ging ik naar de supermarkt voor een simpele (en goedkope) maaltijd, macaroni met tomatensaus en sla of zo. Maar met de inmiddels geïncasseerde prijs zou ik natuurlijk ook een feestmaaltje kunnen bereiden. Om mijn vondst te vieren kocht ik krieltjes, asperges, zalm en roomboter. Aangezien vis moet zwemmen, dan ook maar een flesje Pinot Grigio erbij. Ach, dan is het voor de kinderen wel zo leuk om bij de banketbakker zo’n overheerlijk citroen-meringuetaartje te scoren. Onderweg naar huis kwam ik langs de bloemenstal, waar de kleurigste bloemen me te leken te feliciteren met mijn prijs. Waarom zou ik mezelf niet trakteren op een mooi boeket?
Ook thuis werd iedereen vrolijk van mijn spontane aankopen. Wát een geluk. En dat voor maar vijftig euro. Ja, en het bedrag dat ik bij de bakker en bloemenstal bij moest pinnen dan.

null Beeld

Volgende week in Libelle:
Kijken, kijken, niet kopen – over slim geld uitgeven en besparen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden