PREMIUMRecept

Snelle spaghetti met pittige garnalen

null Beeld

Cannelliniboontjes geven de pasta extra smaak en textuur.

Yvette van Boven

Voor 4 personen

• 300 g volkoren spaghetti
• 2 el olijfolie
• 500 g rauwe grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
• 1 pepertje, de zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
• rasp van 1 citroen
• 3 el kappertjes
• zout & peper uit de molen
• 1 blik (à 400 g) cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
• 150 g jonge spinazieblaadjes
• 1 bosje (25 g) verse basilicum, gehakt

Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 510 p.p.

Kook de spaghetti in een pan met ­gezouten water in 8-10 min. al dente. Verhit intussen de olijfolie in een sauteerpan en bak de garnalen 3 min. tot ze net beginnen te kleuren. Keer ze regelmatig voorzichtig. Roerbak het fijngehakte pepertje even mee. Schep alle andere ­ingrediënten ­behalve de spinazieblaadjes en ­basilicum erdoor en warm mee. Roer 1 soeplepel kookwater van de pasta erdoor tot een glanzende saus ontstaat. Pak met een tang de pasta met aanhangend water direct uit de ene pan in de sauteerpan en roer goed door zodat alle pasta met een laagje saus bedekt is. Meng op het laatst de spinazie en ­basilicum erdoor, schep snel om en verdeel over 4 diepe, voorverwarmde borden.

Fotografie: Jan Luijk, Roxanne van Weerden (assistent). | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V. Cor Unum, H&M Home, La Folie Antiek, Van Manen aan Tafel, Xenos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden