PREMIUM
Libelle staat graag in de keuken en deelt met liefde keuken-, kook- en baktips. Van styling tot slimme lifehacks: aan tafel!
Extra luchtig
Een Pinsa Romana is een extra luchtige, krokante pizza die wat lijkt op focaccia. Maak het deeg van een mix van bloemsoorten en veel water en laat het 24 uur rijzen, zodat meer luchtbubbels ontstaan. Die zorgen bij het bakken voor een krokante bodem én toppings blijven er goed op liggen.
Krokante aubergine
Leg plakjes aubergine in een schaal met zout. Bekleed een rooster met keuken-papier, verdeel de aubergine hierover, dek af met nog een laag keukenpapier en druk aan. Laat ca. 20 min. staan. Leg de plakjes dan in een kom en bestuif ze met bloem. Smeer de pan in met een druppel olijfolie en bak ze op hoog vuur (houd de pan in beweging). Lekker met peper, kurkuma, paprikapoeder of Italiaanse kruiden.
Op ieder potje…
Pieter Pot is een online supermarkt die producten levert in glazen potten. Na gebruik lever je ze in, waarna ze gewassen en opnieuw gevuld worden. Van pindakaas tot hagelslag, van grote merken tot lokale groenten en fruit.
pieter-pot.nl
3x Kooktijd
- Kookwekker met handvat € 21,99 (zone via connox.nl)
- Kookwekker met klok € 43,95 (kitchenandmore.nl)
- Retro kookwekker € 12,99 (zara.com)
Fris & fruitig
Olie van de Arbequina olijf is zacht, bijna zoet, zonder bittere nasmaak. Je proeft er wat appel, citrus en kruiden in, lekker door de sla of met een stukje brood.
Ceramica Arbequina Picual olijfolie € 11,95 (BeneOliva via flavor.shop)
Pinda-noedels
• 2 pakjes noedels (zonder kruiden)
• 2 tl pindakaas
• 2 tl sojasaus
• srirachasaus
• lente-ui
• handje pinda’s
Voor 2 personen:
kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en bewaar wat kookvocht. Meng de pindakaas met de sojasaus en wat srirachasaus naar smaak. Roer dit sausje door de noedels, voeg eventueel wat kookvocht toe en garneer met lente-ui en een handje pinda’s.
Productie: Diana Scheel | Fotografie: Shutterstock