null Beeld

PREMIUM

Van nieuwe ontdekking tot klassiekers: Libelle doet een boekje open.

Maartje Fleur
null Beeld

Hart voor de zaak gaat over Julia, die een Iers landgoed beheert. Alles gaat goed, tot een norse rockster komt logeren. Welke boeken hebben de auteur van deze roman gevormd?

null Beeld

“De aanleiding voor Hart voor de zaak was niet heel duidelijk. Ik ga zitten, vertrek in mijn hoofd naar een fijne plek en begin met schrijven.”
€ 18,99 (Boekerij)

null Beeld

“De schrijver met wie ik veel gemeen heb is Jill Mansell. Al haar boeken zijn vrolijk en energiek, met sympathieke karakters. Zoals Lang leve de liefde, over een moeder die na haar dood brieven achterlaat voor haar dochter... Prachtig en niet zwaar.
€ 21,99 (Luitingh Sijthoff)

null Beeld

“Het boek dat me door een moeilijke tijd hielp is Voor God en de sociale dienst van Nicolien Mizee. Ik las het toen ik net een vaste baan had. Ik besefte dat die cultuur van status en snel-snel-snel niet bij mij past. En dat is prima.”
€ 20,- (Nijgh en Van Ditmar)

“Een boek dat ik aanraad is… lees gewoon wat je leuk vindt. Dat jongeren zo weinig lezen vind ik verontrustend. Waarom beginnen ze op scholen niet met laagdrempelige boeken? Als je leest voor je lol, stap je daarna vanzelf over op iets anders.”

“Mijn favoriete zin is... ‘... en ze leefden nog lang en gelukkig.’ Ik houd ervan als alles goed komt. Voor mij is dat erg geruststellend.”

null Beeld

“Een boek dat me emotioneerde is De tolk van Java van Alfred Birney. Ik heb ooit een tijd op Bali gewoond. Daar kwam ik in aanraking met de Indonesische cultuur. Dit boek laat zien dat in een oorlog iedereen slachtoffer is, aan welke kant je ook vecht.”
€ 20,- (De Geus)

null Beeld

“Het boek dat ik zelf had willen schrijven is Voor jou van Jojo Moyes. Zo knap hoe ze een roman-tische held weet te maken van een jongen die in een rolstoel zit. Ook als lezer word je een beetje verliefd op hem.”
€ 10,- (De Fontein)

null Beeld

“Het laatste boek dat ik las is De geheime band tussen mens en natuur van Peter Wohlleben. Hij beschrijft hoe bomen met elkaar communiceren en dat planten kunnen horen. Ik kom er steeds meer achter hoe ingenieus de natuur in elkaar zit.”
€ 22,99 (Lev)

null Beeld

Over leven met dementie

Als afgestudeerd student ­ouderenverzorging wist de 22-jarige Teun Toebes wel dat het niet meevalt om te moeten leven met dementie. Hij wilde ­erachter komen hoe het is om op de ­gesloten afdeling van een ­verzorgingshuis te wonen en trok in. De voorstelling is gebaseerd op zijn boek VerpleegThuis.
Tot eind mei te zien in de theaters, ­teuntoebes.com

null Beeld
null Beeld

Wie is het?

Als Alex Evans hoort dat het dode lichaam van zijn zus uit een meer in Fins Lapland is gehaald, gaat hij ervan uit dat het een ongeluk was. Hij reist naar het luxe resort waar ze werkte. Daar hoort hij van rechercheur Agatha Koskinen dat in het stadje eerder al drie andere vrouwen zijn verdwenen.
De laatste verdwijning, Jo Spain € 20,99 (De Fontein)

null Beeld

Vincents manager

Vincent van Gogh sterft straatarm en onbekend, tot zijn schoonzus zich ermee gaat bemoeien. Johanna ziet wél iets in zijn schilderijen en haalt er een groot aantal op uit Frankrijk. Ze zet alles op alles om ervoor te zorgen dat Vincents werk alsnog wordt tentoongesteld.
Mevrouw van Gogh, Caroline Cauchi € 23,99 (HarperCollins)

null Beeld

Midlifecrisis

Ooit was Tommy Roos een veelbelovende rockster. Nu is hij vijftig, ligt hij in scheiding, raakt hij zijn werk kwijt en zijn zijn kinderen nauwelijks in hem geïnteresseerd. Wie is hij zonder zijn vrouw, zijn kinderen en werk? Met frisse tegenzin gaat Tommy op zoek naar zichzelf.
De comeback van Tommy Roos, Cecilia Klang € 21,99 (Luitingh Sijthoff)

null Beeld

Op de radio

In 1927 gaan Gesa, Inge en Margot bij Radio Frankfurt aan de slag. Gesa wil stemactrice worden, Inge droomt van een leven als zangeres en celliste Margot wil erkenning in het radio-orkest waarin vooral mannen spelen. Daarbij gaan ze de strijd aan tegen allerlei maatschappelijke vooroordelen.
De Radiozussen is het nieuwe Libelle Bookazine, nu in de winkel voor € 4,20

null Beeld

Een tweede leven

Meneer Baldwin had allerlei plannen als hij eenmaal met pensioen zou zijn, maar daar komt niets van terecht. Zijn vrouw ergert zich wild aan zijn continue aanwezigheid. Dan stelt ze een tripje voor naar het platteland, waar ze een huis te koop zien staan…
Een tweede leven, R.C. Sherriff € 24,99 (Atlas Contact)

Verrassing

Het verhaal speelt in een andere tijd, maar de alledaagse issues van de hoofdpersonen zijn prettig om te lezen. Met mooie beschrijvingen en ­(verstopte) humor. Aanrader!
Ellen van der Vaart ★★★★★

Charmant

Verbazingwekkend hoe ze honderd jaar geleden leefden: de dienstmeid in de kelder, echtgenoten die apart slapen, maar samen kleden knopen. Een ­charmant boek vol kleine problemen en dus ook kleine oplossingen.
Maartje Fleur ★★★★☆

Actueel

Leest vlot weg en de beschrijvingen van de omgeving zijn mooi. Dat het Tom en Edith lukt om een positieve draai te geven aan hun leven, tovert een glimlach op je gezicht.
Linda Hilgers ★★★★☆

Genoten

De zinnen zijn prachtig, maar ik miste iets. Als ik dacht: nu komt er iets, dan kwam er niets. Het verhaal kabbelde voort. Het Engelse karakter uit een tijd van statigheid was duidelijk voelbaar. Echt een roman voor liefhebbers van slow reading.
Ka8Leen op Hebban ★★★☆☆

null Beeld

Vind je het leuk om over boeken te praten? Geef je dan op voor de Libelle Leesclub! Deze maand lezen we het boek Zachtop lachen van Malou Holshuijsen. Kijk voor meer informatie op libelle.nl/leesclub

Praat mee over je favoriete boeken en deel je tips in Libelle Leest op Facebook!

Fotografie Teun Toebes: Sandra Uittenbogaart | Illustraties: Maria-Lies

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden