null Beeld

PREMIUM

Van iets leuks doen in het weekend wordt iedereen blij. Buiten de deur of lekker thuis met een fijn boek, serie of podcast.

Stephanie Pander
null Beeld
null Beeld

Spotify

‘Big Tear’ van Pitou

Ze begon klassiek en via folk kwam ze uit bij de popmuziek. Nog altijd zijn de songs en composities van de Nederlandse Pitou (29) even kalm en prettig om naar te luisteren. In maart komt haar album Big Tear uit en tot eind april staat zij op podia door het hele land.
pitoumusic.com

null Beeld
null Beeld

Moet je zien

Cast

Deze achtdelige satire van Ilse Warringa (De Luizenmoeder) en Niek Barendsen (Kopspijkers) gaat over een castingbureau dat wordt geboycot vanwege een reeks schandalen rondom grens- overschrijdend gedrag. Het bedrijf zet alles op alles om te overleven. Met onder andere Gijs Scholten van Aschat, Jacqueline Blom en Lykele Muus.
Vanaf 16 maart om 21.30 uur bij NPO 3

null Beeld
null Beeld

Cultuur snuiven en een frisse neus halen tegelijk. Geniet van deze kunstwerken in de buitenlucht.

Mozesbrug, Halsteren
De Mozesbrug bij Fort De Roovere is verzonken en daardoor wel erg bijzonder. Doordat de grond en het water tot de rand van de brug staan, zie je de brug van een afstandje niet liggen. Pas als je dichterbij komt, opent het fort zich door een smalle sleuf. Wandel – met droge voeten! – door het water naar de overkant.
zuiderwaterlinie.nl

Dobbepaarden, Marrum
In 2006 raakten in Friesland door een hevige storm 150 paarden ingesloten door de zee. De beelden gingen de hele wereld over. Een wandelroute van 7 km vanuit Marrum is een eerbetoon aan de reddingsactie door zes amazones. De route start bij het monument van kunstenaar Machiel Braaksma.
sense-of-place.eu

De Groene Kathedraal, Almere
De Groene Kathedraal is een levensgrote replica van de gotische kathedraal Notre-Dame in Reims. Alleen is deze niet van steen, maar van hout. Kunstenaar Marinus Boezem realiseerde dit kunstwerk in 1987 met 178 populieren. De betonnen ­paden stellen de ribben van het kruisgewelf voor.
landartflevoland.nl

null Beeld

Lammetjesdagen

Terwijl het buiten nog kan vriezen, dartelen de lammetjes alweer in de wei. Schaapskooien door het hele land organiseren vanaf 10 maart lammetjes-dagen waar je weer volop kunt knuffelen en voederen.
natuurmonumenten.nl

null Beeld
null Beeld

...een expo

Continue This Thread

Van borduren en breien tot patchwork en kantklossen, deze expositie laat de kracht van handwerk zien. Ontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge selecteerden ruim 100 objecten en legden een link met items uit de collectie van het Amsterdam Museum. Meedoen kan ook. Er zijn workshops en je mag een borduursel toevoegen aan een collectief kunstwerk.
amsterdammuseum.nl

null Beeld

...het theater

Nureyev - je leeft zolang je danst

De Russische Rudolf Nureyev (1938-1993) was de beroemdste danser van de ­twintigste eeuw. Zijn naam ­alleen al trok volle zalen en hij leverde een belangrijke bijdrage aan het Nederlandse ballet én aan de rol van de man op het balletpodium. Acteur/danser Jan Kooijman speelt de hoofdrol in een voorstelling waarin toneel en ballet elkaar ontmoeten.
T/m 19 mei, nureyev.nl

null Beeld

...de bios

Marlowe

De aantrekkelijke Clare wil dat privédetective Philip Marlowe (Liam Neeson) haar ex-minnaar Nico Peterson opspoort. Die zou vermoord zijn, maar Clare is ervan overtuigd dat zijn dood in scène is ­gezet. Tijdens het onder­zoek raakt Marlowe niet alleen in de ban van Clare, maar komt hij ook in aanraking met de louche praktijken achter de schermen van Holywoods filmindustrie.
Vanaf 16 maart in de bioscoop

fotografie: expo: Jaimy Gail

null Beeld

The Friezinn in Westhoek

Omdat in Nederland zó veel leuke restaurants en cafés zijn, toeren we door het land. Deze week schuiven we aan bij Douwe Gerlof Heeringa van The Friezinn in Westhoek.

Wat maakt jullie zo uniek?

“We zitten in the middle of nowhere bij de Waddenzee. In de buurt is alleen ruimte, zee, akkers, stilte, donkerte en horizon. Daarmee zijn we een echte herberg: een warme plek om bij te tanken na een wandeling of fietstocht.”

null Beeld

Wat is de favoriet op de kaart?

“Onze Fryske chili, mét of zonder vlees. We gebruiken ­alleen ­lokale producten, zoals een zoete erwt die bijna was uitgestorven en waddenvlees van ambachtelijke slagers. En natuurlijk veel groenten.”

Productie: Stephanie Pander, yasmine esser (I love Holland) | Fotografie: Getty Images, jaap lotstra, Lieske Meima, winckeltje.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden