PREMIUMFresh & light
Frisse aardappelsoep met citroen & spinazie
Deze soep kan veel hebben, vul gerust aan met wat de groentela nog te bieden heeft.
Voor 4 personen
• 3 el olijfolie
• 4 sjalotten, gesnipperd
• 2 winterpenen, in blokjes van 1x1 cm
• 500 g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes van 2x2 cm
• ½ el korianderzaad, gekneusd in een vijzel of met een mes
• 4 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
• zeezout
• versgemalen peper
• 1 l groentebouillon
• 150 g babyspinazie
• 1 citroen, rasp en sap
• 6 radijsjes, in flinterdunne plakjes
• lekkere olijfolie
Bereiden: 15 min. Koken: 15-20 min. Kcal: 365 p.p.
Verhit de olie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit de sjalotten 10 min. Schep af en toe om. Voeg winterpeen, aardappel en korianderzaad toe en bak enkele min. al omscheppend mee. Doe de knoflook en kikkererwten erbij, breng op smaak met zout en peper en giet de bouillon in de pan. Breng de soep aan de kook en laat 20 min. zacht koken tot de aardappel gaar is. Pureer de soep een beetje, maar maak hem zeker niet glad. Laat op laag vuur de spinazie slinken in de soep en breng op smaak met zout, peper, een flinke kneep citroensap (proef!) en -rasp. Verdeel de soep over 4 kommen of diepe borden. Garneer met radijsjes en een sliert olijfolie.
Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Oscar de Lint | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V. Dille & Kamille, Eland&vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Zara Home