PREMIUMrecept

3x pittige sausjes voor bij de barbecue

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Lekkers van de grill smaakt nog beter met goede sausjes. Gewoon heet, fris-pittig en romig-pikant: deze dips maak je eenvoudig zelf.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Zo maak je de BBQ sausjes:

Chilisaus

Voor 4 personen:

• 2 rode pepers, in stukken
• 1 grote teen knoflook, grof gehakt
• 50 g licht bruine suiker
• 10 g verse koriander, grof gehakt
• 3 el vissaus
• 125 ml vers limoensap
• 3 cm gemberwortel, geschild, in dunne plakjes

Draai alle ingrediënten in de keukenmachine in ca. 2 min. tot een vloeibare saus. Lekker bij gegrilde groenten.

Kcal.: 50 kcal p.p.

Jalapeño-yoghurtsaus

Voor 4 personen:

• 1 el fijne kristalsuiker
• 4 jalapeñopepers, zaad verwijderd en grof gehakt
• 5 g verse koriander, grof gehakt
• 1 teentje knoflook, grof gehakt
• 1 tl zeezout
• 1 el limoensap
• 200 ml magere yoghurt

Draai alle ingrediënten in de keukenmachine in ca. 2 min. tot een gladde saus. Lekker bij gegrilde paddenstoelen en geroosterde aubergine.

Kcal.: 38 p.p.

Pittige avocadosaus

Voor 4 personen:

• 2 rijpe avocado, in stukken
• 60 ml limoensap
• 2 el jalapeñoschijfjes uit pot
• 60 ml extra vierge olijfolie
• zeezout en versgemalen zwarte peper

Pureer alles met de staafmixer in een hoge beker tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Lekker bij geroosterde maiskolven en tacochips.

Kcal.: 304 p.p.

  • Tip: week houten prikkers voor gebruik eerst een uurtje in koud water

Styling: Hanna van den Bos.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden