null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

5x de lekkerste huisgemaakte ijsthee

Tijdens een warme zomerdag (of gewoon op de bank tijdens een goede film) is niets lekkerder dan een glas zelfgemaakte ijsthee. Met deze vijf verschillende smaken steel je de show tijdens je eerstvolgende barbecue.

Jummie!

Passievrucht en munt

De ijsthee met passievrucht en munt van Miljuschka is heerlijk zoet en verfrissend. Een combinatie van drie zakjes groene thee, vier passievruchten, één liter water, een paar takjes munt en ijsblokjes zorgt voor een wow-effect.

Klassieke ijsthee

Met de klassieke ijsthee van Lekker en Simpel zit je áltijd goed. Het enige wat je nodig hebt, is zes theezakjes naar keuze, anderhalve liter water, één citroen en eventueel wat muntblaadjes. Dit recept kan niet misgaan.

Hibiscus en framboos

Zin in iets anders? Probeer dan eens deze ijsthee met hibiscus en framboos van Uit Pauline’s Keuken. Hiervoor heb je nodig: één eetlepel hibiscus thee, honderd gram frambozen, paar partjes limoen, één liter water, scheutje agavesiroop of honing en verse munt.

Bosvruchten en munt

IJsthee met perzik of citroen zien we het vaakst, maar Betty’s Kitchen heeft een verrassende variant met bosvruchten. De benodigdheden: veertien gram pure bosvruchtenthee, één liter water, een flinke hand bosvruchten, twee takjes verse munt en ijsblokjes.

Perzik en jasmijn

Last but not least: de ijsthee van Berries and Lime met perzik en jasmijn. Je maak dit verfrissende drankje met: twee eetlepels groene theeblaadjes, twee zakjes jasmijnthee, anderhalve liter water, twee platte perziken in dunne plakjes gesneden, muntblaadjes en ijsblokjes.

Fleur je drankje op met deze bloemenrietjes:

Bron: Pinterest

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden