6x waarom je geen knoflookpers zou moeten gebruiken Beeld Getty Images
6x waarom je geen knoflookpers zou moeten gebruikenBeeld Getty Images

6x waarom je geen knoflookpers zou moeten gebruiken

Gebruik jij je knoflookpers bijna dagelijks en zou je niet zonder kunnen? Toch kun je knoflook beter snijden en de knoflookpers links laten liggen. Wij geven je zes redenen waarom dat zo is.

RedactieGetty Images

Het tast de smaak aan

Je hebt hier waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, maar door knoflook te persen, wordt die scherper en sterker van smaak. Wil je liever een zachtere smaak? Dan kun je ‘m toch echt beter snijden met een mesje.

Je kunt het té fijn persen

Met een knoflookpers kun je de knoflook ook té fijn persen, waardoor het juist de smaak verlíest. Zonde!

Je kunt minder goed doseren

Door de knoflook zelf te snijden, kun je veel preciezer zijn in hoe groot of klein je het stukje wil. Zo bepaal je hoe erg de knoflooksmaak in je gerecht overheerst. Wanneer je een knoflookpers gebruikt is dit een stuk lastiger. Als je minder wil gebruiken dan je geperst hebt, zul je een deel moeten weggooien en dat is ook weer zonde.

Geperste knoflook verbrandt sneller

De structuur van geperste knoflook is zo fijn dat die in een hete pan sneller zal verbranden, dan wanneer je de knoflook in grovere stukken snijdt. Doordat die minder snel verbrandt, heeft de knoflook langer de tijd om smaak te geven aan het gerecht.

Het neemt veel ruimte in

Een knoflookpers is best een groot apparaat, zo in je keukenla. Eigenlijk neemt-ie onnodig veel ruimte in. Een knoflookpers heeft immers maar één doel, en knoflook klein maken kun je ook met een mesje doen.

Het is lastig schoon te maken

Waar je een mesje gewoon in de vaatwasser doet, is een knoflookpers vrij lastig schoon te maken. Natuurlijk zouden wij Libelle niet zijn als we niet een goede tip hadden om je knoflookpers wél schoon te krijgen, maar toch is een mesje in de vaatwasser stoppen een stuk sneller en makkelijker.

Knoflook gegeten? 3 tips om van je knoflookadem af te komen

Bron: Happy in Shape. Beeld: Getty Images.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden