PREMIUMrecept

Aardappels in de mix met pasta: Trofie alla Genovese met zelfgemaakte pesto

null Beeld

Toen ik dit voor het eerst kreeg voorgeschoteld, dacht ik: huh, aardappels én pasta? Geloof me, dit is Zalig met een hoofdletter. In Ligurië eten ze dit gerecht met trofie: handgerolde korte pastakrulletjes. Maar met andere pasta, zoals linguine, kan het ook.

Yvette van Boven

Voor 4 personen

• 500 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes van 1½ cm
• 200 g sperziebonen, afgehaald en doormidden
• 500 g trofie

Pesto alla Genovese
• 100 g verse basilicum
• 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 70 g pijnboompitten, kort geroosterd in een droge koekenpan
• 1 teentje knoflook
• 100 ml olijfolie, extra vierge
• zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: 30 min. Kcal.: 760 p.p.

Kook de aardappelblokjes in gezouten water in 15 min. gaar. Voeg na 7 min. de sperziebonen toe. Schep alles met een zeef eruit en laat uitlekken. Kook de pasta beetgaar in hetzelfde water. Giet af en houd wat kookvocht apart. Draai van de overige ingrediënten pesto in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Maak er met wat achtergehouden kookvocht een mooie glanzende saus van. Schep de pesto met de gekookte aardappelblokjes en sperziebonen door de pasta en serveer direct.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden