PREMIUMrecept
Aardappels in de mix met pasta: Trofie alla Genovese met zelfgemaakte pesto
Toen ik dit voor het eerst kreeg voorgeschoteld, dacht ik: huh, aardappels én pasta? Geloof me, dit is Zalig met een hoofdletter. In Ligurië eten ze dit gerecht met trofie: handgerolde korte pastakrulletjes. Maar met andere pasta, zoals linguine, kan het ook.
Voor 4 personen
• 500 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes van 1½ cm
• 200 g sperziebonen, afgehaald en doormidden
• 500 g trofie
Pesto alla Genovese
• 100 g verse basilicum
• 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 70 g pijnboompitten, kort geroosterd in een droge koekenpan
• 1 teentje knoflook
• 100 ml olijfolie, extra vierge
• zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd: 30 min. Kcal.: 760 p.p.
Kook de aardappelblokjes in gezouten water in 15 min. gaar. Voeg na 7 min. de sperziebonen toe. Schep alles met een zeef eruit en laat uitlekken. Kook de pasta beetgaar in hetzelfde water. Giet af en houd wat kookvocht apart. Draai van de overige ingrediënten pesto in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Maak er met wat achtergehouden kookvocht een mooie glanzende saus van. Schep de pesto met de gekookte aardappelblokjes en sperziebonen door de pasta en serveer direct.